Anycoin Direct review

Anycoin Direct is een van de vele crypto exchanges waar je terecht kunt voor het kopen van cryptovaluta. Deze exchange is een Nederlands bedrijf, en daarmee komt het in het rijtje van onder andere Bitvavo, Bux en Bitcoin Meester te staan.

De exchange werkt echter anders dan de meeste exchanges, en richt zich voornamelijk op de beginnende crypto handelaren die nog vrijwel geen ervaring hebben.

Wat is Anycoin Direct?

Anycoin Direct is een Nederlandse crypto exchange die zich richt op Europese landen. Het werd in 2013 bedacht door Julian, Bram en Lennart, waarna in 2014 hun eigen platform werd gelanceerd. Vanaf het begin focuste deze crypto exchange zich voornamelijk op beginnende crypto handelaren. Vandaar dat de gebruiksvriendelijkheid en support hoog in het vaandel staat van Anycoin.

Hoe betrouwbaar is Anycoin?

Al sinds 2014 is het platform van Anycoin Direct beschikbaar voor crypto traders. Omdat het een Nederlands bedrijf is, staat het onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Het bedrijf heeft zichzelf zelfs geregisteerd bij de DNB. Dit betekent dat Anycoin Direct voldoet aan alle regels die zijn opgesteld door de financiële toezichthouder.

Het internet staat vol met reviews en gebruikerservaringen van mensen die erg positief zijn over Anycoin Direct. Ook is Anycoin Direct erg transparant over de bedrijfsvoering, en kunnen we ook makkelijk zien door wie het bedrijf is opgericht. Dit alles maakt Anycoin Direct zonder twijfel een erg betrouwbare crypto exchange.

Hoe veilig is Anycoin?

Anycoin Direct legt de veiligheid voornamelijk in de schoot van de gebruiker. Zo hebben ze geen eigen wallet, en moeten gebruikers zelf een externe wallet koppelen aan de exchange. Je kunt Anycoin Direct dus alleen gebruiken voor de aan- en verkoop van cryptocurrencies.

Gebruikers kunnen two-factor-authentication aanzetten om hun account nog beter te beveiligen tegen ongewenste personen. Bij het doen van een aan- of verkoop wordt er nogmaals om het wachtwoord gevraagd.

Zelf heeft Anycoin Direct hun eigen beveiliging ook op orde, omdat er in het verleden nog geen succesvolle hack bij deze crypto exchange heeft plaatsgevonden. Al met al is Anycoin Direct dus een veilige exchange.

De gebruiksvriendelijkheid van Anycoin

Het platform van Anycoin Direct is ontzettend gebruiksvriendelijk en dus makkelijk te gebruiken. Je hoeft dus geen technische kennis te hebben om gebruik te kunnen maken van deze crypto exchange.

Een account maken en cryptocurrencies kopen is niet moeilijk en kan binnen enkele keren gebeurd zijn. Het kan echter wel als nadeel gezien worden dat je zelf een wallet moet koppelen aan de exchange, wat vrij ongebruikelijk is voor centrale exchanges. Vooral voor beginnende traders kan dit lastig zijn, terwijl Anycoin zich voornamelijk richt op deze doelgroep.

Als gevorderde crypto trader is Anycoin misschien niet de beste optie. Er worden weinig functies geboden op dit platform anders dan het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

Welke crypto kun je kopen bij Anycoin?

Anycoin Direct heeft maar een klein aanbod dat uit 26 cryptocurrencies bestaat. Natuurlijk behoort Bitcoin tot deze selectie, en kun je ook voor de populairste altcoins bij Anycoin terecht. Denk aan NEO, Ethereum, Ripple en Cardano. De enige ‘exotische’ cryptovaluta die je hier tegen zult komen is de Nederlandse cryptocurrency Gulden.

Het aanbod laat zien dat Anycoin Direct zich voornamelijk richt op de kleine en beginnende crypto trader. Gevorderde crypto traders hebben alleen al vanwege het schaarse aanbod weinig te zoeken bij Anycoin.

Hoe werkt Anycoin Direct?

Anycoin wil de beste gebruiksvriendelijkheid bieden, en het platform werkt daarom erg eenvoudig. Door onderstaande stappen te doorlopen kun je een account aanmaken en crypto kopen bij Anycoin Direct.

Hoe maak ik een account aan?

Voordat je begint met handelen in crypto, zul je eerst een account moeten hebben bij Anycoin Direct. Een account aanmaken kan hier [LINK]. Wanneer je al je gegevens hebt ingevuld en het account is geverifieerd, kun je inloggen op het platform van de crypto exchange.

Het is belangrijk om eerst een externe wallet te koppelen aan het platform van Anycoin. Zonder deze wallet kun je jouw aangekochte cryptocurrencies nergens opslaan.

Welke betaalmogelijkheden biedt Anycoin?

Het is mogelijk om op het platform van Anycoin Direct van vier verschillende betaalmogelijkheden gebruik te maken. Dit zijn:

 • iDeal
 • Bancontact
 • Bank overschrijving (SEPA)
 • Creditcard

Wat zijn de kosten die je betaalt bij Anycoin?

De kosten van Anycoin Direct verschillen per order, maar bedragen over het algemeen ongeveer 2% van het totale orderbedrag. Bij iedere transactie moet er een vaste kost van 50 eurocent betaalt worden. Het is hiermee niet iets duurder dan de meeste crypto exchanges, en dat is opvallend, gezien Anycoin Direct een minder groot aanbod en minder functies heeft.

Wat zijn de voor- en nadelen van Anycoin Direct?

Hieronder staan de belangrijkste voor- en nadelen van Anycoin Direct.

De voordelen

 • Het is mogelijk om te betalen met iDeal en creditcard;
 • Erg gebruiksvriendelijk voor beginnende crypto handelaren;
 • Klantenservice die snel bereikbaar is en Nederlandse spreekt;
 • Transparant over de regels die ze hanteren.

De nadelen

 • Een klein aanbod aan cryptocurrencies;
 • Vrij hoge transactiekosten voor gebruikers;
 • Je moet zelf een wallet koppelen aan de exchange.

Support

De reviews die je op het internet leest over Anycoin Direct prijzen voornamelijk de goede klantenservice van deze crypto exchange. Dit komt waarschijnlijk doordat gebruikers 24/7 gebruik kunnen maken van de chatfunctie, waarmee ze direct in contact komen met een medewerker van Anycoin Direct. Het is ook mogelijk om via e-mail in contact te komen met de support.

Anycoin Direct biedt daarnaast ook een assortiment aan hulpgidsen en veelgestelde vragen waar je als gebruikers vrij makkelijk en snel een antwoord kunt vinden op jouw vraag.

Conclusie

Wanneer je nieuw bent binnen de crypto wereld of snel even Bitcoin en andere bekende altcoins wilt kopen, is Anycoin Direct zonder twijfel een geschikt platform. De gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat het platform makkelijk te gebruiken is, al moet je wel eerst een externe wallet koppelen om je cryptomunten in op te slaan.

De kosten die je betaalt bij Anycoin liggen vrij hoog, terwijl het aanbod erg klein is. Je kunt dus vrijwel alleen terecht voor Bitcoin en andere bekende altcoins. Hierdoor is Anycoin minder geschikt voor gevorderde crypto traders die graag van meer functies gebruik willen maken.

Anycoin heeft zijn support zonder twijfel op orde. Als gebruiker kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week gebruik maken van de live chatfunctie. De website biedt ook veel kennis aan over cryptocurrencies, blockchain en het gebruik van Anycoin Direct. Mocht je in de problemen zitten, zul je dus snel tot een oplossing komen.