Illuvium – Het Baanbrekende Crypto-spel dat de Toekomst van Gaming Verandert!

Illuvium is een revolutionair crypto-spel dat de aandacht van de crypto-wereld heeft getrokken. In dit artikel zullen we nader bekijken wat Illuvium zo speciaal maakt en de vele functies verkennen die het tot een van de meest opwindende blockchain-spellen tot nu toe hebben gemaakt.

Illuvium is een innovatief crypto-spel dat op Ethereum is gebouwd en een unieke game-ervaring biedt die elementen van RPG’s en verzamelkaartspellen combineert, waardoor spelers een uitgestrekte virtuele wereld kunnen verkennen vol met wezens en andere spelers. Wat Illuvium onderscheidt van andere crypto-spellen is de innovatieve benadering van tokenomics, die spelers beloont voor het vasthouden en verhandelen van in-game activa, waardoor een levendig ecosysteem met echte waarde ontstaat.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de wereld van Illuvium, waarbij we de gameplay-mechanica, tokenomics en toekomstige mogelijkheden voor gaming en blockchain-technologie verkennen. 

Dit artikel is een vertaling van originele content van Flagship FYI en verscheen voor het eerst op Flagship’s Gaming Outpost

 

 

 

Kenmerken van het Illuvium Crypto-spel

 

Illuvium biedt een scala aan spannende spelkenmerken die het tot een unieke en boeiende game-ervaring maken. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken:

  • RPG-gameplay: Illuvium is voornamelijk een RPG (role-playing game) waarmee spelers hun personages kunnen besturen en een uitgestrekte virtuele wereld vol avontuur en uitdagingen kunnen verkennen.
  • Verzamelbare wezens: een van de belangrijkste kenmerken van Illuvium is de verzameling van wezens die spelers kunnen vastleggen en verhandelen op de marktplaats van het spel. Deze wezens worden gecreëerd door een proces genaamd “evolutie”, waarbij spelers twee bestaande wezens combineren om een nieuw, krachtiger wezen te creëren.
  • Boeiend gevechtssysteem: het spel heeft een boeiend en strategisch gevechtssysteem waarmee spelers tegen andere spelers of door AI bestuurde wezens kunnen vechten. Spelers kunnen een reeks vaardigheden en vermogens gebruiken om hun tegenstanders te verslaan, en het gevechtssysteem van het spel beloont spelers die bedreven zijn in timing en positionering.
  • Dynamische wereldgebeurtenissen: de wereld van het spel verandert voortdurend, met dynamische gebeurtenissen die willekeurig optreden en spelers de mogelijkheid bieden om beloningen te verdienen of onverwachte uitdagingen aan te gaan.
  • Tokenomics en staking: Illuvium heeft een uniek tokenomics systeem dat spelers stimuleert om in-game assets te behouden en te verhandelen, waarbij de native token van het spel (ILV) fungeert als het belangrijkste ruilmiddel. Spelers kunnen ook hun ILV inzetten om beloningen te verdienen en deel te nemen aan het governance-systeem van het spel. Al met al biedt Illuvium een unieke spelervaring die elementen van RPG’s en verzamelkaartspellen combineert met innovatieve blockchaintechnologie en tokenomics. Het enige nadeel van het spel is dat, hoewel het er fantastisch uitziet bij de eerste indruk, het in zijn huidige staat snel saai kan worden als je er lang mee speelt.

Illuvium gameplay character

 

Het team achter het project:

 

Illuvium is opgericht door Kieran en Aaron Warwick, twee broers uit Australië die ook de medeoprichters zijn van het moederbedrijf van Illuvium, Kiaraship. Kieran is de CEO en hoofdontwikkelaar van Illuvium, terwijl Aaron fungeert als COO en verantwoordelijk is voor de bedrijfsactiviteiten van het spel.

Het team achter Illuvium bestaat ook uit een groep ervaren ontwikkelaars, ontwerpers en adviseurs die gepassioneerd zijn over blockchain-technologie en gaming. Enkele opmerkelijke teamleden zijn Tegan Kline, die fungeert als Hoofd Business Development, en Jason Carver, die Hoofd Marketing is.

Illuvium heeft ook steun gekregen van prominente investeerders in de blockchain- en gamingspace waaronder Alameda Research, Delphi Digital en Three Arrows Capital. Deze sterke steun heeft het team geholpen om het spel te ontwikkelen en te laten groeien, met plannen om het platform in de toekomst verder uit te breiden en te verbeteren.

Illuvium’s initiële seed-ronde vond plaats in februari 2021, en het team haalde $5 miljoen op van investeerders, waaronder Alameda Research, Delphi Digital en Three Arrows Capital. Het team hield ook een openbare verkoop in april 2021, die nog eens $5 miljoen opleverde van deelnemers die de native token van het spel (ILV) kochten.

In totaal haalde Illuvium $10 miljoen op via zijn eerste funding round, wat het team in staat heeft gesteld om het spel te ontwikkelen en te lanceren, terwijl het blijft uitbreiden en de functies blijft verbeteren.

Illuvium world

 

Hoe werkt Illuvium?

 

Illuvium heeft drie modi, waaronder Arena, Zero en Overworld. Illuvium Overworld, dat momenteel in aanbouw is, is waar spelers de zeven buitenaardse werelden kunnen verkennen, allerlei middelen kunnen verzamelen en Illuvials kunnen jagen.

Illuvium is gebouwd op de Ethereum blockchain en maakt gebruik van verschillende smart contracts en gedecentraliseerde protocollen om de gameplay, tokenomics en ecosystemen te ondersteunen.

Dit is hoe het werkt:

Gameplay: Illuvium is een rollenspel (RPG) waarbij spelers hun personages besturen en een virtuele wereld verkennen vol met wezens, gevechten en uitdagingen. Spelers kunnen wezens vangen en laten evolueren, vechten tegen andere spelers of door AI-bestuurde wezens, en deelnemen aan dynamische evenementen in de wereld.

Tokenomics: Illuvium heeft een uniek tokenomics-systeem dat spelers stimuleert om in-game assets te houden en te verhandelen, waardoor een levendig ecosysteem met real-world value ontstaat. Het native token (ILV) van het spel wordt gebruikt als het belangrijkste uitwisselingsmiddel, waarbij spelers ILV verdienen door gevechten te winnen, deel te nemen aan wereldgebeurtenissen en in-game assets te verhandelen.

Staking en Governance: Spelers kunnen ook hun ILV-tokens staken om beloningen te verdienen en deel te nemen aan het governance-systeem van het spel, waardoor ze kunnen stemmen over belangrijke beslissingen en voorstellen die de toekomstige ontwikkeling van het spel beïnvloeden.

Decentralisatie: Illuvium is een gedecentraliseerd spel dat gebruikmaakt van slimme contracten en gedecentraliseerde protocollen om transparantie, beveiliging en eerlijkheid te waarborgen. De assets van het spel worden opgeslagen op de Ethereum-blockchain, waardoor spelers volledige eigendom en controle hebben over hun in-game assets.

Wat is Illuvium game, mechanics

Illuvium NFT’s

 

Illuvium heeft een reeks niet-fungibele tokens (NFT’s) die in-game assets vertegenwoordigen, zoals wezens, voorwerpen en skins. Deze NFT’s worden gecreëerd op de Ethereum-blockchain met behulp van slimme contracten en worden opgeslagen in de wallets van spelers, waardoor ze volledige eigendom en controle hebben over hun assets.

Een van de meest unieke aspecten van de NFT’s van Illuvium is het “evolutie”-systeem van het spel, waarmee spelers twee wezens kunnen combineren om een nieuw, krachtiger wezen te creëren. Elk wezen heeft zijn eigen set attributen en vaardigheden, waardoor ze uniek en waardevol zijn op hun eigen manier. Naarmate spelers hun wezens evolueren, kunnen ze zeldzame en krachtige NFT’s creëren die op de marktplaats van het spel kunnen worden verhandeld of in gevechten kunnen worden gebruikt.

Illuvium heeft ook een reeks andere NFT’s, waaronder voorwerpen en skins die kunnen worden gebruikt om personages en wezens van spelers aan te passen. Deze NFT’s kunnen worden verdiend via gameplay, gekocht op de marktplaats van het spel of verkregen via community-evenementen en promoties.

 

Illuvium socials en community

 

Ik kijk bij elk project naar de groei en activiteit van de community. Op dit moment zien we de volgende aantallen bij Illuvium:

Twitter: 382.100 volgers

Discord: 193.539 leden

Youtube: 48.100 abonnees

Twitch: 18.700 volgers

Facebook: 15.000 volgers

Instagram: 23.700 volgers

Tiktok: 10.000 volgers

Telegram: 20.969 leden

Over het algemeen zijn dit zeer goede statistieken en lijken ze elk sociaal mediaplatform met succes te kunnen bedienen, geen gemakkelijke taak! Het verschil tussen Discord, Twitter en de rest is behoorlijk groot, maar ze behoren dan ook tot de grootste platforms voor gamers, dus dat is begrijpelijk. 

 

Illuvium NFT kaarten

 

Hoe kan je Illuvium spelen

 

Allereerst moet je worden geaccepteerd voor de bètatest, je kunt je niet zomaar registreren en spelen – als je eenmaal bent geaccepteerd, moet je het volgende doen:

Verkrijg een Ethereum-portemonnee: je hebt een Ethereum-portemonnee nodig die ERC-721-tokens ondersteunt om je in-game assets op te slaan en te beheren. Enkele populaire portefeuilles zijn MetaMask, MyEtherWallet en Trust Wallet.

Verkrijg ILV-tokens: je moet de inheemse token van het spel (ILV) verwerven om deel te nemen aan het ecosysteem van het spel. Je kunt ILV kopen op cryptocurrency-beurzen zoals Uniswap, Binance en KuCoin.

Verbind je met het Illuvium-cryptospel: Als je eenmaal een Ethereum-portemonnee en ILV-tokens hebt, kun je verbinding maken met het Illuvium-spel door de officiële website (https://illuvium.io/) te bezoeken en op “Connect Wallet” te klikken. Hiermee wordt je gevraagd om je Ethereum-portemonnee met het spel te verbinden.

Creëer een personage: zodra je verbonden bent met het spel, kun je een personage creëren door een naam en avatar te kiezen. Je kunt ook het uiterlijk van je personage aanpassen door verschillende skins en items te selecteren.

Vang en evolueer wezens: in Illuvium kun je wezens vangen en evolueren door deel te nemen aan gevechten en de wereld van het spel te verkennen. Elk wezen heeft unieke eigenschappen en vaardigheden en kan worden geëvolueerd door twee wezens te combineren om er een krachtiger te creëren.

Doe mee aan gevechten en evenementen: Illuvium biedt een scala aan gevechten en evenementen waarmee je je wezens tegen andere spelers of door AI-bestuurde wezens kunt testen. Je kunt ILV en andere in-game beloningen verdienen door deel te nemen aan deze gevechten en evenementen.

Handel en verkoop in-game assets: je kunt je in-game assets, waaronder wezens, items en skins, verhandelen en verkopen op de marktplaats van het spel. Hiermee kun je ILV en andere cryptocurrencies verdienen door deel te nemen aan de economie van het spel.

 

Klassen

 

Illuvium biedt een reeks verschillende klassen, elk met zijn eigen sterke en zwakke punten. Hieronder vind je een overzicht van de vier main klassen in Illuvium:

Guardian: Guardians zijn taaie, defensieve wezens die uitblinken in het beschermen van hun bondgenoten en het absorberen van schade. Ze hebben hoge defensieve en gezondheidsstatistieken, waardoor ze ideaal zijn voor tanken in gevechten.

Ranger: Rangers zijn behendige wezens die uitblinken in gevechten op afstand en het toebrengen van schade vanuit de verte. Ze hebben hoge snelheid en bereikte aanvalsstatistieken, waardoor ze ideaal zijn voor het uitschakelen van vijanden van ver weg.

Sorcerer: Sorcerers zijn magische wezens die uitblinken in het uitvoeren van spreuken en het toebrengen van elementaire schade. Ze hebben hoge magische en elementaire aanvalsstatistieken, waardoor ze ideaal zijn voor het toebrengen van schade aan vijanden met magie.

Sentinel: Sentinels zijn veelzijdige wezens die uitblinken in het ondersteunen van hun bondgenoten en het verstoren van vijandelijke strategieën. Ze hebben een mix van defensieve en offensieve vaardigheden, waardoor ze ideaal zijn voor het vervullen van een verscheidenheid aan rollen in gevechten.

Elke klasse heeft zijn eigen unieke set vaardigheden en eigenschappen, waardoor spelers een klasse kunnen kiezen die bij hun speelstijl en strategie past. Naast de main klassen zijn er ook hybride klassen die kunnen worden gecreëerd door bepaalde wezens te laten evolueren, wat nog meer variatie en diepgang aan het spel toevoegt. Over het algemeen is het klassensysteem in Illuvium een belangrijk onderdeel van de strategie en gameplay van het spel, waardoor spelers een diverse en krachtige groep wezens kunnen creëren.

 

Illuvium wezens

 

Tot slot

 

Illuvium is verreweg het beste project dat ik heb gezien in de web3-space. Veel web3-projecten hebben de juiste visie, maar missen de grafische aspecten die dit cryptospel biedt. Als je kijkt naar de trailers en in-game beelden van het werkelijke spel, is het gewoon geweldig. Het enige nadeel is dat er veel tijd en moeite in dit spel is gestoken, maar alleen Illuvials verzamelen zal vrij snel saai worden – dus we moeten even wachten tot het spel zich verder ontwikkelt voor meer dynamische gameplay. Je kunt echter al beginnen met bouwen en verzamelen als je wordt geaccepteerd voor de beta. Ik ben er vrij zeker van dat dit spel een pijler zou kunnen zijn voor web3-gaming als ze het juist door blijven ontwikkelen!