Plus500 review

Al sinds 2008 is het mogelijk om beleggingsproducten bij Plus500 te kopen. Het gaat hier echter wel om CFD’s, wat afgeleide beleggingsproducten zijn. De waarde van deze CFD’s zijn gekoppeld aan de waarde van onderliggend product. Eerst waren dit in het geval van Plus500 voornamelijk aandelen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om CFD’s van cryptocurrencies te kopen bij Plus500.

Wat is Plus500?

Plus500 is een Israëlische broker die verschillende soorten CFD’s aanbiedt op zijn platform. Dit bedrijf is in 2008 bedacht, en is in de opvolgende jaren voornamelijk populair geworden voor mensen die in CFD aandelen handelen. Sinds een aantal jaar is het ook mogelijk om crypto CFD’s te kopen op het platform van Plus500. Hiervoor heb je geen wallet nodig.

Hoe betrouwbaar is Plus500?

Plus500 is een betrouwbaar platform. Al sinds 2008 kunnen mensen beleggingsproducten bij Plus500 kopen, en hier zijn vrijwel nooit problemen mee geweest. Het is tegenwoordig zelfs een van de meest gebruikte brokers ter wereld voor beleggingsproducten. Op het internet is er veel te lezen over dit bedrijf, en geven ze transparant weer hoe ze te werk gaan.

Op het internet staan redelijk wat negatieve reviews over Plus500. Het is lastig om te bepalen hoe zwaar je deze reviews zou moeten meewegen. Plus500 is een broker die zich voornamelijk op de beginnende belegger focust. Daarom is het de vraag of de negatieve ervaringen voortkomen uit de werking van Plus500, of dat het komt door de onervarenheid van de gebruiker.

Hoe veilig is de Plus500 exchange?

Plus500 is een platform dat wereldwijd wordt gebruikt, en staat daarom onder controle van verschillende financiële autoriteiten, waaronder Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland. Je hoeft je als gebruiker dus weinig zorgen te maken over de veiligheid van dit platform.

Plus500 biedt gebruikers de mogelijkheid om gebruik te maken van two-factor-authentication (2FA). Hiermee kunnen ze hun account nóg beter beschermen tegen mensen die geen toegang zouden mogen hebben. Met de veiligheid van Plus500 zit het dus erg goed.

De gebruiksvriendelijkheid van Plus500

Plus500 richt zich voornamelijk op de beginnende belegger. Het platform is makkelijk te gebruiken, omdat het op een logische manier is ontworpen. Niet alleen voor de beginnende belegger is Plus500 ideaal, want ook gevorderde handelaren kunnen gebruik maken van Plus500. Het platform biedt namelijk verschillende geavanceerde functies, zoals stop limit, stop loss en trailing stop orders.

Welke cryptocurrencies kan ik bij Plus500 kopen?

Bij Plus500 kun je niet daadwerkelijk cryptocurrency kopen. Het is alleen mogelijk om een crypto CFD te kopen. Dit is een beleggingsproduct dat zijn waarde heeft gekoppeld aan de koers van een bepaalde cryptocurrency. Zodra de waarde van een cryptomunt stijgt of daalt, zal de waarde van de CFD direct mee stijgen of -dalen.

Het aanbod bij Plus500 is vrij beperkt. Op dit moment kun je bij Plus500 CFD’s voor 8 verschillende cryptocurrencies kopen:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Crypto top-10 index
 • Bitcoin Cash ABC
 • Stellar
 • Cardano
 • NEO

Hoe werkt Plus500?

Voordat je van Plus500 gebruik kunt maken, zul je eerst een account moeten aanmaken. Hierna kun je geld storten, om vervolgens crypto CFD’s te kopen.

Hoe maak ik een account aan?

Je kunt hier [LINK] een account aanmaken bij Plus500. Het is ook mogelijk om de mobiele applicatie van Plus500 te downloaden, waar je vervolgens makkelijk en snel CFD’s kunt kopen.

Welke betaalmethodes heeft Plus500?

Het is mogelijk om geld op een account te storten vanaf 100 euro. Maak je gebruik van een bankoverschrijving, moet het minimale bedrag 300 euro bedragen. Je kunt op verschillende manieren bij Plus500 betalen:

 • SEPA Bankoverschrijving
 • iDeal
 • PayPal
 • Creditcard

Het is dus mogelijk om crypto te kopen bij Plus500 met iDeal. Dit is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland, en dat zorgt voor een hoge gebruiksvriendelijkheid voor Nederlanders.

Welke kosten betaal ik aan Plus500?

Maak je gebruik van Plus500, dan hoef je geen vaste commissies op al je beleggingen te betalen. In plaats daarvan worden de kosten gebaseerd op de positie die je opent. Des te hoger het bedrag, des te hoger de kosten zullen zijn. Het kan hierdoor duurder uitvallen wanneer je met grote bedragen handelt.

Ook betaal je een spread op iedere transactie die je uitvoert. Dit is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een CFD.

Support

Als gebruiker kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht bij de klantenservice van Plus500. Op de website staat een livechat waarmee je direct in contact komt met een medewerker van Plus500. Dit is ook het geval wanneer je een WhatsApp-chat opent met een medewerker. Wanneer je niet direct een antwoord nodig hebt, is het ook mogelijk om gebruik te maken van het contactformulier. Je zult dan een antwoord per mail ontvangen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Plus500?

Hieronder staan de belangrijkste voor- en nadelen van Plus500.

Voordelen

 • Je kunt betalen met betaalmethodes als iDeal en PayPal.
 • De helpdesk is 24/7 per mail of livechat te bereiken.
 • Het is niet nodig om een wallet te maken of koppelen aan de broker.
 • Plus500 biedt een handige applicatie voor mobiele telefoons.

Nadelen

 • Je koopt een CFD, en bent geen bezitter van de daadwerkelijke cryptocurrency.
 • De kosten kunnen hoog uitvallen wanneer je met grotere bedragen handelt.

Conclusie

Plus500 is een veelgebruikt handelsplatform voor beginnende, maar ook gevorderde handelaren. Het is echter niet mogelijk om daadwerkelijk cryptocurrencies bij Plus500 te kopen. In plaats daarvan koop je een CFD. Dit is een beleggingsproduct waarvan de waarde is gekoppeld aan het onderliggende product, zoals een cryptocurrency. Het voordeel is dat je bij Plus500 geen wallet nodig hebt om crypto te kopen.

Het is mogelijk om 10 verschillende CFD’s van cryptocurrencies te kopen. Dit betekent dat het aanbod vrij beperkt is. Je kunt deze CFD’s met verschillende betaalmethodes aanschaffen, waaronder iDeal en PayPal.

Met de veiligheid van Plus500 zit het goed. In het verleden zijn er geen hacks geweest, en gebruikers kunnen 2FA gebruiken om hun account beter te beveiligen.