Kujira Protocol: De Ultieme Gids

 

Kujira is een DeFi-protocol dat is ontworpen om het navigeren door de uitgestrekte oceaan van cryptovaluta gemakkelijk en lonend te maken voor iedereen. Of je nu een beginner bent die net je eerste stappen zet of een ervaren gebruiker, Kujira biedt een reeks gebruiksvriendelijke cryptotools om je te helpen gedijen in de wereld van digitale financiën.

Bij gedecentraliseerde financiën (DeFi) is het belangrijk om de verschillende platforms en protocollen te begrijpen die bijdragen aan dit innovatieve veld. Een protocol dat aanzienlijke aandacht trekt, is Kujira, een DeFi-protocol gebouwd op het Cosmos-netwerk.

Voor de duidelijkheid, Kujira betekent “walvis” in het Japans, een toepasselijke naam voor een protocol met het ambitieuze doel om elke crypto-gebruiker, van beginners tot experts, in staat te stellen ‘crypto-walvissen’ te worden. Dit wordt bereikt door een scala aan toegankelijke, betaalbare en gebruiksvriendelijke financiële tools aan te bieden die zijn ontworpen met het oog op de gebruikerservaring.

We schrijven dit artikel om licht te werpen op het innovatieve DeFi-protocol, Kujira, en zijn potentieel om de gedecentraliseerde financiële ruimte te revolutioneren. Het is belangrijk om de verschillende platforms en protocollen in het DeFi-ecosysteem te begrijpen en te verkennen, en Kujira onderscheidt zich als een belangrijke speler.

Dit artikel heeft tot doel lezers een overzicht te geven van Kujira’s functionaliteiten, de unieke benadering van het democratiseren van DeFi, en de inzet voor het creëren van een inclusieve en gebruiksvriendelijke omgeving voor zowel nieuwkomers als ervaren gebruikers.

Door de nadruk te leggen op de belangrijkste innovaties van Kujira, zoals het concept “Grown-up DeFi” en het semi-permissioned protocol, streven we ernaar om het potentieel van het platform voor duurzame financiële groei te tonen en zijn vermogen om gebruikers in het digitale financiële landschap te versterken.

Bovendien willen we je informeren over de KUJI-token en de rol ervan binnen het Kujira-netwerk, evenals het team achter het protocol en de financiële ondersteuning ervan. Door inzicht te geven in de concurrentie van Kujira en de tractie in de markt, begrijp je het potentieel van het protocol en zijn positie binnen het DeFi-landschap.

Dit artikel is een vertaling van originele content van Flagship FYI en verscheen voor het eerst op Flagship’s Cosmos Outpost

 

Wat is Kujira

 

Kujira (app) wordt geclassificeerd als een Layer 1 protocol. Dit verwijst naar de fundamentele laag van een blockchain-netwerk waar kernfunctionaliteiten zoals gegevensopslag, transactieverificatie en tokenuitgave plaatsvinden. Het is een essentieel onderdeel van het blockchain-ecosysteem, en de implementatie van Kujira op Cosmos stelt het in staat om aanzienlijk bij te dragen aan deze primaire netwerkoperaties. Een cruciaal aspect van Kujira’s werking is zijn inheemse munt, $KUJI. Deze token is een integraal onderdeel van het netwerk en wordt gebruikt voor talrijke functies en transacties binnen het protocol.

Interessant genoeg is Kujira een semi-permissioned protocol dat gebruikmaakt van een on-chain planningsmechanisme en zorgt voor de generatie van inheemse tokens. Deze unieke opzet heeft van Kujira een van de snelstgroeiende ketens binnen het Cosmos-ecosysteem gemaakt, en het wordt steeds meer erkend als een belangrijke speler in de DeFi-ruimte.

Het ultieme doel van Kujira is om DeFi te democratiseren en te streven naar het gemakkelijk toegankelijk maken van gedecentraliseerde applicaties (dapps) voor de gemiddelde crypto-gebruiker. Hierdoor wordt het speelveld gelijkgetrokken en wordt de algehele crypto-gebruikerservaring verbeterd. Deze inclusieve ethiek, in combinatie met de geavanceerde technische kenmerken, biedt Kujira een veelbelovend potentieel voor toekomstige ontwikkeling en groei.

Met inspiratie van MakerDAO, een gedecentraliseerd uitleenprotocol, en zijn stablecoin DAI, streeft Kujira ernaar om vergelijkbare diensten te integreren, maar breidt zijn visie verder uit. Het doel is om duurzame financiële technologie te combineren met Web3-infrastructuur en voortdurend de DeFi-tools uit te breiden om voorop te blijven in het evoluerende landschap van digitale financiën.

Navigeer de oceaan van Kujira

 

Kujira is toegewijd aan het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties, of dApps, die zijn ontworpen om de gemiddelde persoon te helpen digitale financiën beter te begrijpen en te gebruiken. Het werkt als een semi-permissioned protocol met een on-chain planningsmechanisme en een systeem voor het genereren van inheemse tokens – complexe termen die betekenen dat Kujira een mechanisme heeft om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en nieuwe digitale valuta creëert. Een van de belangrijkste doelen van Kujira is om de ervaringen van web3-gebruikers te verbeteren – degenen die interageren met de nieuwe internetgeneratie – door verbeterde tools aan te bieden.

Kujira heeft vier belangrijke dApps: FIN, ORCA, BLUE en Finder, elk met een specifieke functionaliteit voor gebruikers. FIN is een gedecentraliseerde, toestemmingsloze, 100% on-chain, eerlijke tokenbeurs in een orderboekstijl. ORCA is een DeFi-applicatie voor yield farming, liquiditeitsverschaffing en handel. BLUE is het hart van het Kujira-ecosysteem, een hub met een KUJI-dashboard, KUJI-staking, governance voting, KUJI-swapping, Kujira Network bridging/IBC’en en het claimen van beloningen. Finder is een zoektool voor actuele en historische gegevens op de Kujira blockchain. Kujira is gebouwd op het Cosmos SDK, dat bekend staat om zijn modulariteit, flexibiliteit en veiligheid.

De USK-stablecoin van Kujira is een gedecentraliseerde stablecoin die zacht gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar en aanvankelijk wordt gedekt door ATOM, DOT, wETH, wBNB, LUNA en gPAXG. Het is een overgecollateraliseerde stablecoin, wat betekent dat deze minimaal met 166% gedekt is. De stablecoin staat toe dat de wisselkoers binnen een bepaald bereik schommelt in plaats van hard gekoppeld te zijn aan $1. Kujira heeft USK gecreëerd om een basis voor gedecentraliseerd geld te leggen, een duurzamer DeFi-model te creëren en een nieuwe standaard voor stablecoins te stellen. USK is ontworpen om zonder slippage en tijdelijk verlies te werken en echt inkomen te genereren.

Cryptogebruikers vinden waarde in Kujira’s inzet voor het democratiseren van gedecentraliseerde financiën. Door toegankelijke dApps te bouwen en gebruiksvriendelijke, betaalbare tools te bieden, zorgt Kujira ervoor dat nieuwkomers en experts op een zinvolle manier kunnen deelnemen aan digitale valuta. Het gelijkstellen van het speelveld bevordert een inclusieve omgeving waar iedereen de mogelijkheden van gedecentraliseerde financiën kan verkennen en ervan kan profiteren.

Volwassen DeFi

 

Een belangrijke innovatie die Kujira introduceert, wordt “Volwassen DeFi” genoemd. “Volwassen DeFi” voorziet in een robuustere en veerkrachtigere DeFi-ecosysteem. Het unieke voorstel is om winstgevendheid te behouden tijdens verschillende marktomstandigheden, of deze nu bullish of bearish zijn. Dit is een afwijking van de standaard DeFi-benadering waarbij markten vaak onderhevig zijn aan extreme volatiliteit. Bovendien streeft Kujira ernaar om het financiële landschap te democratiseren door beleggingsmogelijkheden en strategieën, traditioneel exclusief voor elite-investeerders, toegankelijk te maken voor alle deelnemers. Deze nieuwe poging om het speelveld financieel gelijk te trekken, kan mogelijk een revolutie teweegbrengen in de DeFi-omgeving.

Aan de andere kant dient “Volwassen DeFi” ook als een impactvolle marketingterm. Het omvat de visie van Kujira en communiceert deze beknopt naar hun doelgroep. De term impliceert een volwassen, geëvolueerde versie van DeFi die in staat is om marktdownturns te doorstaan, een schril contrast met de bestaande DeFi-projecten die vaak geassocieerd worden met hoge speculatie en risico. Door hun platform als ‘volwassen’ te labelen, weet Kujira zich te onderscheiden in een drukke markt en positioneert het zich als een volwassen en baanbrekende keuze in de DeFi-wereld.

Het is echter belangrijk op te merken dat de praktische implementatie, de acceptatie binnen de DeFi-gemeenschap en de daadwerkelijke prestaties van het systeem onder verschillende marktomstandigheden in het echte leven sterk afhankelijk zijn van de langdurige duurzaamheid van deze innovatie. Dit vereist niet alleen innovatieve conceptualisatie, maar ook de toepassing van robuuste technologie en strategische uitvoering. Dus, hoewel de term “Volwassen DeFi” een veelbelovend concept introduceert, is het de effectieve implementatie en adoptie die uiteindelijk het succes ervan zal bepalen.

Het Team achter Kujira

 

Kujira wordt gedreven door een toegewijde en gepassioneerde groep individuen die zich inzetten voor de groei en ontwikkeling van het platform. Aan het hoofd van het leiderschapsteam van Kujira staan drie oprichters, Brett, Dove en Hans, die met hun diverse ervaringen en expertise de strategische richting van het platform bepalen. Hoewel de exacte omvang van het Kujira-team niet openbaar bekend is, is het duidelijk dat elk lid onvermoeibare toewijding en samenwerking inbrengt. Hun gezamenlijke inspanning heeft ertoe geleid dat Kujira wordt erkend als een belangrijke concurrent in de DeFi-ruimte.

Een opmerkelijk aspect van de groeireis van Kujira is de sterke financiële ondersteuning. Als een privébedrijf heeft het tot nu toe maar liefst $114,5 miljoen aan financiering opgehaald, dankzij Edimus Capital, Dweb3 Capital en anderen. Deze aanzienlijke financiële steun bevestigt het potentieel van het protocol en biedt de nodige middelen voor voortdurende ontwikkeling en innovatie. Deze combinatie maakt het tot een geduchte speler in het DeFi-landschap en bevestigt verder het potentieel om de cryptowereld te revolutioneren.

Het veranderen van het DeFi-landschap

 

Kujira is een bewijs van de innovatieve technologie in gedecentraliseerde financiën (DeFi). Als een Layer 1 blockchain-protocol is het uitgerust om een divers scala aan DeFi-infrastructuur en duurzame financiële technologie te bieden, met name aan web3-gebruikers.

Het ecosysteem van Kujira valt op door zijn innovatieve hybride ontwerp. Centraal in het ontwerp staan de ORCA-markt, een liquidatiemarkt voor het verhandelen van activa, en FIN, een gedecentraliseerd orderboek, waardoor gebruikers autonomie hebben in de handel in cryptovaluta. Kujira zorgt ook voor een duurzaam rendement voor zijn gebruikers door de herverdeling van netwerkvergoedingen, waardoor het een winstgevend DeFi-platform is.

Naast winstgevendheid heeft Kujira veiligheid als prioriteit met zijn robuuste architectuur, waardoor schadelijke toepassingen worden afgeweerd en een veilige omgeving voor zijn gebruikers wordt gecreëerd. De verminderde blocktijd van het protocol versnelt de validatie van transacties en verlicht netwerkcongestie, wat bijdraagt aan een soepelere en efficiëntere werkomgeving. Door deze elementen te combineren, bevordert Kujira een veilig, efficiënt en lucratief ecosysteem in het DeFi-landschap.

Naast zijn technologische innovaties toont Kujira zijn toewijding aan gebruikerseducatie via de Kujira Academy. Dit platform dient als een uitgebreide bron voor het begrijpen van DeFi, het begeleiden bij het opzetten van een Keplr-wallet, het benutten van dApps op de Kujira blockchain, en het bevatten van de bredere DeFi-landschap en de voordelen ervan.

Kujira App

De KUJI-coin

 

Dit gedecentraliseerde ecosysteem wordt ondersteund door zijn inheemse munt, KUJI, die een cruciale rol speelt in de tokenomics van Kujira.

Het hart van het Kujira-netwerk wordt gevormd door de KUJI-coin, een uniek financieel actief binnen het domein van DeFi. In tegenstelling tot de meeste DeFi-tokens die slechts dienen als instrumenten voor governance en stemmen, ontvangen KUJI-stakers een deel van alle inkomsten die worden gegenereerd door het Kujira-netwerk. Deze benadering verandert KUJI effectief in een opbrengst-delig actief voor zijn houders.

Token Release Planning

 

Ondanks het ontbreken van informatie over de verdeling van KUJI-tokens, moeten de kernfuncties ervan binnen het Kujira-protocol nog worden gedefinieerd. Als semi-permissioned protocol omvat het protocol een on-chain planner en vergemakkelijkt het de generatie van inheemse tokens.

Het Kujira-ecosysteem is uniek toegewijd aan het creëren van kosteneffectieve, toegankelijke tools die particuliere beleggers in staat stellen. Met een totale voorraad van 122.398.190,844391 (122,4M) tokens en de recente governance stemming om de beloningen van de liquiditeitspool te verbranden, waardoor de oorspronkelijke voorraad van 150M tokens werd verminderd, is de Kujira-coin gegroeid tot een marktkapitalisatie van $97 miljoen en is het gestaag een plek aan het veroveren in het DeFi-cryptolandschap.

 

Kuji Coin Total Supply

 

 

Kujira’s Tractie

 

Op het moment van schrijven heeft Kujira meer dan $11 miljoen aan totale waarde vergrendeld (TVL) op hun cryptoplatform. Wat betreft aanwezigheid op sociale media, heeft Kujira 78k volgers op Twitter. Andere sociale platforms waar Kujira actief is, zijn Discord, Telegram en Medium.

 

Kujia TVL

 

Kuji Cryptodominantie

 

Trots staande tussen reuzen In de snel veranderende wereld van blockchaintechnologie heeft Kujira, een Layer 1 protocol gebouwd op het Cosmos-netwerk, verschillende concurrenten. Ethereum is bijvoorbeeld een belangrijke mededinger. Als op een na grootste blockchain ter wereld heeft Ethereum de weg vrijgemaakt voor slimme contracten, waardoor het een belangrijk referentiepunt is voor elk Layer 1 protocol. Ondanks problemen met hoge transactiekosten en langzamere snelheden, is het ecosysteem van Ethereum uitgebreid en goed gevestigd, met talloze gedecentraliseerde applicaties (DApps).

Avalanche betreedt het competitieve speelveld als een schaalbaar, open-source platform dat perfect is voor het lanceren van gedecentraliseerde applicaties. Het aantrekkelijke aanbod voor ontwikkelaars is dat ze krachtige, betrouwbare en veilige applicaties en aangepaste blockchain-netwerken met complexe regelsets kunnen creëren op Avalanche.

De duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid van de infrastructuur van Kujira suggereren dat het in de nabije toekomst een gestage groei kan doormaken. Met een toegewijd team erachter zullen regelmatige updates en verbeteringen aan het platform waarschijnlijk bijdragen aan het potentiële succes ervan. Het lanceren van hun stablecoin zou ook een dimensie van stabiliteit en bruikbaarheid aan het protocol kunnen toevoegen.