MEXC Global review

Nog niet lang geleden, in 2018, werd de MEXC crypto exchange opgericht in Singapore. In vrij korte tijd is MEXC een van de belangrijkste crypto exchanges ter wereld geworden, al heeft deze crypto exchange in Nederland nog weinig naam.

Daarom is het extra belangrijk om meer te weten te komen over deze crypto exchange, voordat je besluit om hier gebruik van te maken. We vertellen je in deze review over MEXC global wat wij van de exchange vinden en of hoe we deze aanraden. Dit doen we door dieper in te gaan op de betrouwbaarheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, betaalmogelijkheden, de kosten en het crypto aanbod van MEXC.

Over MEXC Global

De officiële naam is MEXC Global Exchange, maar vaak wordt de exchange alleen weergegeven als ‘MEXC’. Het team achter deze crypto exchange wil de grootste en beste exchange neerzetten door het beste crypto-aanbod en de meeste functionaliteiten aan te bieden.

Zo kun je cryptocurrencies kopen en verkopen door middel van spot en margin trading, maar behoren leveraged ETF, contract trading en PoS staking ook tot de mogelijkheden van MEXC.

Hoe betrouwbaar is MEXC?

MEXC Global heeft in het verleden geen problemen gehad en is altijd transparant geweest tegenover hun gebruikers. Het is wel lastig om veel informatie te vinden over de mensen achter MEXC, al is het wel duidelijk wie de belangrijkste medewerkers zijn. Zo is John Chen de CEO van MEXC.

Hoe werkt Mexc Review

Is de MEXC exchange veilig?

Zoals je waarschijnlijk weet, kun je cryptocurrencies het beste op een hardware wallet bewaren. Het is dan beveiligd tegen invloeden van buitenaf, zoals hackers. Daarom bewaart MEXC een groot gedeelte van hun cryptocurrencies in cold storage wallets.

In het verleden zijn er nog geen problemen met de veiligheid van MEXC geweest. Het lijkt er dus op dat MEXC zich tot nu toe goed heeft kunnen beschermen tegen aanvallen van hackers. De exchange is dan ook voorzien van de standaard beveiligingsmogelijkheden die je van een exchange kunt verwachten.

Natuurlijk kunnen gebruikers zelf ook veel doen op het gebied van veiligheid. Daarom geeft MEXC hun gebruikers de mogelijkheid om two-factor authentication (2FA) in te stellen. Je kunt in dat geval alleen inloggen om naast het juiste wachtwoord ook een code in te voeren die via sms of Google Authenticator wordt verzonden naar je mobiele telefoon.

Hoe gebruiksvriendelijk is MEXC?

Met de gebruiksvriendelijkheid van MEXC Global Exchange zit het erg goed. De exchange is niet alleen makkelijk te gebruiken voor crypto traders die al enige ervaring hebben, maar ook voor handelaren die net beginnen.

Er zijn twee verschillende modus waarin je een trading pair kunt weergeven. De eerste is de weergave voor beginners, al kan deze interface nog steeds wat te ingewikkeld overkomen.

De andere weergave heet de ‘technical mode’ en geeft gevorderde crypto traders de mogelijkheid om meer informatie over een cryptocurrency te zien. Deze weergave biedt ontzettend veel mogelijkheden voor handelaren die al enige ervaring hebben met crypto trading.

In onderstaande afbeelding zie je hoe deze technische weergave eruit ziet. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om gebruik te maken van TradingView, waardoor je zelf tekeningen kunt maken in de grafiek van een cryptocurrency.

mexc global trading interface

Een van de functies waar MEXC zich onderscheidt van andere exchanges is het integreren van decentralized finance (DeFi). Op deze exchange kun je namelijk gemakkelijk bepaalde DeFi-projecten gebruiken.

Het zit met de gebruiksvriendelijk functies dus wel goed, al geldt dit dan met name voor de gevorderde trader.

Hoe ziet het crypto-aanbod van MEXC eruit?

Wanneer je gebruik gaat maken van MEXC, kun je een groot aantal cryptocurrencies kopen. In totaal zijn er namelijk meer dan 850 verschillende cryptocurrencies te koop op de crypto exchange van MEXC. Dit resulteert in meer dan 1320 verschillende trading pairs.

Het is hiermee, op het gebied van crypto-aanbod, een van de grootste exchanges waarvan je gebruik kunt maken. Dit komt door de participatieve incubator-like listings. Het is hierdoor voor nieuwe cryptocurrencies veel makkelijker om gelist te worden op MEXC.

Het voordeel is dat je vrijwel iedere cryptocurrency bij MEXC kunt kopen, en niet van een andere exchange gebruik hoeft te maken zodra je een ‘exotische’ cryptomunt wilt kopen.

Crypto aanbod mexC

Uitleg over handelen bij MEXC

Je kunt binnen enkele minuten al beginnen met handelen bij MEXC wanneer je onderstaande stappen uitvoert.

Hoe maak ik een account aan?

Het is eenvoudig om een account aan te maken bij MEXC. Dit kun je doen door [HIER] te klikken. Vervolgens zul je jouw gegevens moeten ingeven om de creatie van je account af te kunnen ronden. 

Hoe kan ik geld overmaken naar MEXC?

Zodra je een account hebt aangemaakt, moet je geld overmaken naar MEXC om crypto te kunnen kopen. Wanneer je crypto wilt kopen bij MEXC, kun je gebruik maken van onderstaande betaalmethodes:

  • Creditcard (Visa en Mastercard)
  • Bank transfer
  • AliPay

Het is dus niet mogelijk om crypto met iDeal te kopen bij MEXC Global Exchange.

Welke kosten betaal ik aan MEXC?

Wanneer je gebruik gaat maken van MEXC, moet je rekening houden met kosten voor transacties en het versturen van cryptocurrencies.

MEXC rekent vaste transactiekosten van 0,2% van het transactiebedrag. Dit is net iets minder dan de transactiekosten die je bij de gemiddelde exchange betaalt (ongeveer 0,25%). De kosten voor het versturen van cryptocurrencies verschilt per cryptocurrency. Zo betaal je voor een Bitcoin-transactie bijvoorbeeld 0.0005 BTC.

Wat zijn de voor- en nadelen van MEXC?

Hieronder staan de belangrijkste voor- en nadelen van MEXC Global Exchange.

De voordelen

  • Er zijn meer dan 850 verschillende cryptocurrencies bij MEXC te koop.
  • Lage transactiekosten.
  • Gebruiksvriendelijke interface voor zowel de beginnende als gevorderde trader.

De nadelen

  • Het is niet mogelijk om met iDeal te betalen.
  • MEXC biedt geen Nederlandse support.

Hoe is de support van MEXC?

MEXC biedt op zijn website verschillende hulpmiddelen aan voor wanneer je problemen hebt met het gebruik van de MEXC Global Exchange.

Naast dat ze een brede kennisbank hebben, zijn ze bereikbaar op verschillende social media kanalen en is hun website in maar liefst 11 talen beschikbaar. Op de website kun je in contact komen door middel van een contactformulier of live chat. Je wordt hierdoor, indien je problemen of vragen hebt, snel geholpen.

join mexc

Conclusie

MEXC Global Exchange is in Nederland en België minder bekend, maar doet niet onder voor andere crypto exchanges. Het aanbod is erg groot terwijl gebruikers lage transactiekosten betalen. Helaas is het niet mogelijk om crypto met iDeal te kopen bij MEXC, al zou dit in de toekomst nog kunnen veranderen.

De betrouwbaarheid en veiligheid van MEXC is erg goed, en je hoeft je daarom geen zorgen te maken over jouw cryptocurrencies. Deze kun je zonder zorgen bij MEXC kopen en bewaren.