Bitcoin Meester review

Bitcoin Meester is één van de bekendste crypto exchanges in Nederland. Dit komt niet alleen omdat ze vaak op de radio en televisie te horen of te zien zijn, maar ook doordat veel mensen een goede ervaring met deze exchange hebben. We zullen je in deze review vertellen wat wij van Bitcoin Meester vinden, en of we je aanraden crypto bij Bitcoin Meester te kopen.

Wat is Bitcoin Meester?

Net als Bitvavo en BUX is Bitcoin Meester een crypto platform dat is gevestigd in Nederland. Bitcoin Meester onderscheidt zich van Bux en zelfs Bitvavo omdat het als Nederlandse beurs een heel groot aanbod heeft met meer dan 200 verschillende cryptomunten. Crypto kopen via Bitcoin Meester is heel makkelijk, en kan met iDeal en Bancontact. Het platform richt zich zo vooral op de beginnende investeerders en in het aanbieden van een groot assortiment.

Complete beoordeling van Bitcoin Meester

Betrouwbaarheid: 8

Veiligheid: 8

Gebruiksvriendelijkheid: 8

Betaalmogelijkheden: 8

Crypto aanbod: 8

Kosten: 5

Totaal: 7,5

Hoe betrouwbaar is Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester is een Nederlands bedrijf, het staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB), en staat daardoor ook onder toezicht van de Autoriteit Financiële Diensten (AFM). Op de website geeft het bedrijf aan dat je het bedrijf fysiek kunt bezoeken, wanneer je een afspraak maakt.

Op de website van Bitcoin Meester wordt duidelijk gecommuniceerd over allerlei zaken die met de bedrijfsvoering hebben te maken. Alles wijst er dus op dat Bitcoin Meester een betrouwbare crypto exchange is.

Hoe veilig is Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester is één van de meest veilige exchanges om op te handelen omdat het bedrijf officieel geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank. Het platform bewaart 95% van alle munten offline zodat er in het geval van een hack geen munten van de klanten verloren kunnen gaan.

Zelf zul je natuurlijk ook wat aan de veiligheid moeten doen. Gelukkig biedt Bitcoin Meester hier de optie voor. Als gebruiker kun je ook gebruik maken van two-factor-authentication (2FA). Dit maakt het voor onbevoegden nóg lastiger om jouw account binnen te komen.

De gebruiksvriendelijkheid van Bitcoin Meester

Het platform van Bitcoin Meester is overzichtelijk, simpel en logisch ingericht. Hierdoor is het door zowel beginners als gevorderden makkelijk te gebruiken wanneer zij cryptocurrency bij Bitcoin Meester willen kopen.

Bitcoin Meester biedt ook verschillende andere diensten aan, zoals de mogelijkheid om je coins te staken op het platform. In totaal kunnen 15 verschillende cryptomunten worden gestaked bij deze exchange. Je kunt ook geavanceerde orders vooraf een gewenste koop- of verkoopprijs instellen maar traden met hefboom of meer complexe diensten zijn niet beschikbaar op deze exchange.

Het crypto aanbod van Bitcoin Meester

Het is fijn wanneer je vrijwel alle cryptomunten die je wilt kopen op hetzelfde platform aan kunt schaffen. Daar hoef je je bij Bitcoin Meester geen zorgen over te maken, aangezien ze meer dan 200 cryptomunten op hun platform aanbieden. Er is daarom altijd wel wat te kiezen.

Het aanbod bestaat natuurlijk uit de traditionele valuta’s, zoals Ripple en Bitcoin, maar ook uit minder bekende cryptomunten. Daar zijn Aaelf en Gifto twee voorbeelden van. Het team achter Bitcoin Meester is continu bezig met het vinden van de beste munten, en daarom is de kans erg groot dat het aanbod in de toekomst nog verder zal stijgen.

Hoe werkt Bitcoin Meester?

Natuurlijk heb je, net zoals bij iedere andere exchange, een account nodig voordat je kunt beginnen met handelen. Gelukkig is dit makkelijk op te zetten.

Hoe maak ik een account aan?

Je kunt hier [LINK] een account maken op Bitcoin Meester. Nadat je de KYC-procedure hebt doorlopen en je jouw account hebt geverifieerd, kun je beginnen met het kopen en verkopen van crypto. Daarvoor zul je wel eerst geld op je account moeten zetten, waar de cryptocurrencies uiteindelijk ook mee gekocht zullen worden.

Welke betaalmogelijkheden zijn er bij Bitcoin Meester?

Wanneer je crypto wilt kopen bij Bitcoin Meester, kun je gebruik maken van de volgende betaalmethodes:

 • iDEAL
 • Bankoverschrijving
 • Bancontact
 • MyBank
 • SOFORT
 • GiroPay

Wat zijn de kosten die je betaalt bij Bitcoin Meester?

De transactie fees worden bepaald aan de hand van het maandelijkse handelsvolume. Hoe meer je namelijk handelt, hoe lager de kosten die je betaalt per transactie. De transactiekosten op Bitcoin Meester zijn uiteindelijk wel vrij hoog in vergelijking met andere exchanges. 

Bitcoin Meester hanteert namelijk een standaard transactiekost van 1% die wordt verlaagd hoe meer je koopt en verkoopt op het platform. Als je bijvoorbeeld meer dan 500 euro per maand verhandelt, wordt de transactiekost verlaagt tot 0,90%. Wat nog steeds vrij hoog is in vergelijking met de concurrentie.

De voor- en nadelen van Bitcoin Meester

Hieronder staan de belangrijkste voor- en nadelen van Bitcoin Meester.

De voordelen

 • Bitcoin Meester is een Nederlands bedrijf en staat geregistreerd bij DNB en staat onder toezicht van de AFM.
 • Groot aanbod aan cryptomunten die je kunt kopen.
 • Mogelijkheid tot staken.
 • Je kunt hier betalen met iDeal en andere veel gebruikte betaalmethodes.
 • Goede klantenservice die op verschillende manieren te bereiken is.
 • Er is een fysieke locatie waar je op afspraak langs kunt komen.

De nadelen

 • Vrij hoge transactiekosten.

Support

De klantendienst is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 telefonisch, via e-mail en via de chat bereikbaar. Niet alleen volgens ons, maar ook volgens vele andere reviews op het internet blinkt Bitcoin Meester uit in zijn customer service.

Mocht je willen, kun je zelfs een afspraak maken om op de fysieke locatie van Bitcoin Meester langs te komen. Dit zegt ook veel over de betrouwbaarheid van dit bedrijf.

Conclusie

Bitcoin Meester is zonder twijfel een betrouwbare en veilige crypto exchange. Ze voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving, en worden hierop ook door verschillende instanties gecontroleerd. 

Als crypto trader kun je voor een groot aanbod aan cryptomunten bij Bitcoin Meester terecht, al moet je hier (vergeleken met andere exchanges) wel een hoge prijs voor betalen. Daar krijg je wel wat voor terug, want het platform is makkelijk te gebruiken en je kunt altijd terecht bij de klantenservice, die zelfs een fysieke locatie heeft.