Kucoin review

KuCoin is een crypto exchange die steeds vaker wordt gebruikt door Nederlandse en Belgische crypto handelaren. Toch horen we, vergeleken met andere crypto exchanges, niet veel over deze crypto exchange. Daarom is het verstandig om van te voren te lezen wat de ervaringen van anderen zijn met de KuCoin crypto exchange.

In deze review van KuCoin vertellen we je wat wij vinden van de betrouwbaarheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, betaalmogelijkheden, de kosten en het crypto aanbod van KuCoin.

Over KuCoin

In 2017 werd KuCoin opgericht door Michael Gan en Eric Don. Al snel werd het platform veel gebruikt in voornamelijk Amerika, maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer Nederlandse crypto traders die ervoor kiezen om hun cryptocurrencies bij KuCoin te kopen.

Hoe betrouwbaar is KuCoin?

In het verleden zijn er nog geen problemen geweest tussen KuCoin en gebruikers. Op de website van KuCoin wordt alles transparant weergegeven, en zaken zullen uiteindelijk niet anders lopen dan dat er is gecommuniceerd.

Op de website vind je ook wie er in het team van KuCoin zit. De transparantie van KuCoin zorgt ervoor dat we het zonder twijfel een betrouwbare crypto exchange kunnen noemen.

Is KuCoin een veilige exchange?

Ondanks dat een crypto exchange betrouwbaar kan zijn, wil dit nog niet zeggen dat het veilig is. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat er altijd een mogelijkheid is op diefstal of verlies van cryptocurrencies, ondanks de veiligheid van een platform.

In 2020 is er een cyber-aanval op KuCoin geweest waarbij hackers voor meer dan $275 miljoen aan cryptocurrencies hebben gestolen. Door snel optreden van KuCoin werd een groot gedeelte van dit geld teruggehaald. Gebruikers kregen hun geld terug, en leden dus geen schade.

Er is sindsdien ook een speciale afdeling voor de veiligheid, waar gebruikers terecht kunnen wanneer ze problemen hebben met de beveiliging van hun account. Het is ook mogelijk om two-factor-authentication (2FA) te gebruiken, waardoor je jouw account nog beter kunt beschermen tegen hackers.

KuCoin heeft zijn veiligheid sinds de hack wel verbeterd. Ook weten we nu dat KuCoin ervoor zorgt dat de gebruikers geen verlies zullen ervaren bij een hack.

Is de KuCoin exchange makkelijk te gebruiken?

Het draait niet alleen om betrouwbaarheid en veiligheid. Je wilt dat een exchange ook makkelijk in gebruik is.

Het ontwerp van KuCoin is simpel en overzichtelijk, waardoor je jezelf geen zorgen hoeft te maken over het gebruik van de exchange. Vergeleken met andere exchanges vinden we dat het gebruikersgemak wel een stuk lager ligt. Zo wordt de noemer van een cryptocurrency genoemd in plaats van de hele naam (bijvoorbeeld XRP in plaats van Ripple).

Gevorderden zullen makkelijk uit de voeten kunnen met KuCoin. Hetzelfde geldt voor beginners, al vinden wij wel dat KuCoin meer had kunnen doen om het nóg makkelijker te maken voor beginnende crypto handelaren.

Welke cryptocurrencies kan ik bij KuCoin kopen?

Je kunt voor vrijwel iedere cryptocurrency bij KuCoin terecht. In totaal biedt KuCoin 991 handelsparen aan. Naast de bekende cryptocurrencies als Bitcoin, Ripple en Cardano, kun je dus ook voor de minder bekende cryptomunten en tokens bij KuCoin terecht.

Uitleg over handelen bij KuCoin

Wanneer je gebruik wil maken van Binance, zul je eerst een account moeten aanmaken bij deze crypto exchange, voordat je fiat geld kunt storten en cryptocurrencies kunt kopen. We leggen je stap voor stap uit hoe je dit doet.

Hoe maak ik een account aan?

Je kunt een account aanmaken bij KuCoin. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, zul je het verificatieproces moeten doorlopen om waarna je jouw account kunt gebruiken voor de aankoop van cryptocurrency.

Hoe kan ik geld overmaken naar KuCoin?

Je kunt bij KuCoin van de onderstaande betaalmogelijkheden gebruik maken:

  • Creditcard (Visa en Mastercard)
  • SEPA
  • Apple Pay
  • Google Pay

Het is helaas niet mogelijk om crypto met iDeal te kopen bij KuCoin.

Welke kosten betaal ik aan KuCoin?

Er zijn twee verschillende soorten kostenposten waar je rekening mee moet houden wanneer je van KuCoin gebruik wilt maken. Dit zijn de handelskosten en de opnamekosten.

De transactiekosten voor de maker en taker kosten bedragen 0,1% van de spotprijs. Dit betekent dat de kosten vrij laag liggen vergeleken met concurrenten. Op het moment dat je betaalt met het KCS-token, betaal je 0,08% transactiekosten.

Voor het storten van geld betaal je geen kosten. De opnamekosten zijn per cryptocurrency verschillend. Voor Bitcoin bedraagt dit 0,0005 BTC, en de opnamekosten van Ethereum bedragen 0,04 ETH.

Wat zijn de voor- en nadelen van KuCoin?

Om een beter overzicht te krijgen van KuCoin, sommen we de voor- en nadelen van de KuCoin crypto exchange voor je op.

De voordelen

  • KuCoin biedt veel cryptocurrencies en handelsparen aan.
  • De transactie- en opnamekosten liggen erg laag, en deze zijn nog lager wanneer je van het KCS-token gebruikt maakt.
  • KuCoin is erg transparant over hun exchange.

De nadelen

  • Je kunt niet met iDeal betalen.
  • In het verleden is er een hack geweest bij KuCoin.
  • Het platform is minder gebruiksvriendelijk voor beginnende crypto traders.

Hoe is de support van KuCoin?

Wanneer gebruikers vragen of problemen hebben, kunnen ze 24/7 terecht bij de klantenservice van KuCoin. Ze bieden een FAQ en live chat functie. De chatfunctie is met een robot. Het is ook mogelijk om in contact te komen met een persoon die bij KuCoin werkt. Hiervoor moet je een ticket aanmaken, waarna je via de mail een antwoord ontvangt.

Conclusie

Hopelijk helpt deze review over KuCoin je bij het vinden van een crypto exchange die geschikt is voor jou. Zoals je hebt kunnen lezen, is KuCoin een betrouwbare crypto exhange, al zorgt het verleden van deze exchange ervoor dat we twijfelen over de veiligheid.

Gelukkig zit het erg goed met de gebruiksvriendelijkheid, het aanbod aan cryptocurrencies en de kosten die je betaalt. Het zou volgens ons nóg beter zijn wanneer je bij KuCoin crypto kunt kopen met iDeal, want dat is op dit moment nog niet mogelijk.