LiteBit review

LiteBit is een Nederlandse crypto exchange die zich richt op de Europese markt. De exchange wordt voornamelijk gebruikt in Nederland, België en Duitsland. In zowel 2019 als 2020 is LiteBit verkozen tot Beste Crypto Broker van Nederland, en ondertussen is dit bedrijf hard op weg om ook de beste crypto exchange van heel Europa te worden.

Wat is LiteBit?

LiteBit is een Nederlandse crypto exchange dat al sinds 2013 bestaat en in Rotterdam gevestigd zit. Op de exchange van LiteBit kun je de meest relevante cryptocurrencies van het huidige moment kopen, zoals Bitcoin, Chiliz, Cardano en Ethereum. Ze richten zichzelf op zowel de beginnende als gevorderde crypto trader.

Is LiteBit een betrouwbare crypto exchange?

Op de website van LiteBit is veel te vinden over hoe de exchange werkt, welke cryptocurrencies je kunt kopen en hoe hoog de kosten zijn die je betaalt. De exchange is in Nederland gevestigd en staat ingeschreven bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dit betekent dat ze onder toezicht staan voor het naleven van alle wet- en regelgeving omtrent het aanbieden van crypto-gerelateerde dienstverlening.

In 2019 en 2020 werd LiteBit zelfs uitgeroepen tot Beste Crypto Broker van het jaar door de Cashcow Awards. Deze informatie leidt er samen met de positieve reviews die op het internet staan toe dat we LiteBit als een betrouwbare crypto exchange kunnen beschouwen.

Hoe veilig is LiteBit?

In het verleden zijn er nog geen hacks geweest op het platform van de LiteBit exchange. Dit geeft al aan dat het met de veiligheid van de exchange goed zit. Het bedrijf geeft zelf aan alle gevoelige persoonsgegevens goed te beveiligen, en voldoet aan de anti-witwasrichtlijnen.

Nu kan een gebruiker natuurlijk nog steeds gehackt worden, ondanks dat LiteBit zijn platform goed heeft beveiligd. De veiligheid begint immers bij de gebruiker zelf. LiteBit wil hun gebruikers hierin een handje helpen en geeft ze daarom de mogelijkheid om hun account beter te beschermen door middel van two-factor-authentication (2FA). Ook vindt er altijd een validatie van het IP-adres plaats.

De gebruiksvriendelijkheid van LiteBit

Het platform van LiteBit is erg simpel en overzichtelijk vormgegeven. Hierdoor is het makkelijk te gebruiken door mensen die nog niet bekend zijn met crypto exchanges. Zij kunnen vrij makkelijk en snel crypto kopen met iDeal of andere betaalmethodes. Het is ook mogelijk om prijsmeldingen aan te zetten.

Hoe werkt Litebit

LiteBit biedt geen geavanceerde tools waarmee je bijvoorbeeld in grafieken zou kunnen tekenen. Mocht je dit soort tools graag willen gebruiken, heb je hiervoor dus nog een externe applicatie voor nodig.

Het crypto aanbod van LiteBit

Je kunt op de crypto exchange van LiteBit maar liefst 49 verschillende cryptocurrencies kopen. Dit is natuurlijk een vrij beperkt aanbod wanneer het wordt vergeleken met het aanbod van buitenlandse exchanges, zoals Binance en KuCoin.

Vergeleken met andere Nederlandse exchanges is het aanbod bij LiteBit erg ruim. Wanneer je voornamelijk geïnteresseerd bent in de bekendere altcoins zal het aanbod van LiteBit zonder twijfel aan je wensen voldoen. Mocht je graag een crypto exchange willen gebruiken waar ook minder bekende altcoins te koop zijn, dan is LiteBit misschien niet de beste exchange voor jou.

Hoe werkt LiteBit?

Een account aanmaken en cryptocurrencies kopen op LiteBit is niet moeilijk. Hiervoor voer je onderstaande stappen uit.

Hoe maak ik een account aan?

Eerst heb je een account bij LiteBit nodig. Een account kun je hier aanmaken [LINK]. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld en je account is geverifieerd, kun je inloggen om cryptocurrencies te kopen.

Litebit account aanmaken registreren

Welke betaalmogelijkheden zijn er bij LiteBit?

Wanneer je crypto wilt kopen bij LiteBit, kun je van de volgende betaalmethodes gebruik maken:

 • iDeal
 • Bancontact
 • Bank overschrijving (SEPA)
 • Creditcard
 • GiroPay/Sofort
 • MyBank

Wat zijn de kosten die je betaalt bij LiteBit?

Voor het storten van geld betaal je per betaalmethode andere kosten. Zo is het bijvoorbeeld gratis om te betalen met een creditcard, maar betaal je 42 eurocent aan kosten wanneer je van iDeal gebruik maakt.

Daarnaast betaal je ook nog opname-, aankoop- en verkoopkosten. Deze kosten variëren per cryptocurrency, en kunnen tussen de 1,25 en 3% bedragen. Dit is vrij hoog wanneer we het vergelijken met de gemiddelde transactiekosten die je bij andere crypto exchanges betaald.

Wat zijn de voor- en nadelen van LiteBit?

Hieronder staan de belangrijkste voor- en nadelen van LiteBit.

De voordelen

 • Je kunt per telefoon, chat of e-mail contact opnemen met LiteBit;
 • Simpel ontwerp van de exchange dat makkelijk te gebruiken is;
 • Je kunt crypto kopen met iDeal of creditcard;
 • LiteBit is al twee keer verkozen tot Beste Crypto Broker van het jaar.

De nadelen

 • Er zijn ‘maar’ 40 cryptocurrencies te koop;
 • De kosten zijn hoog vergeleken met andere crypto exchanges;
 • Geen geavanceerde tools voor gevorderde crypto traders.

Support

Er zijn verschillende manieren waarop je contact kunt opnemen met de klantenservice van LiteBit. Iedere dag is de helpdesk per telefoon bereikbaar, en kun je 24/7 gebruik maken van de chat. Het is ook mogelijk om per e-mail in contact te komen met de helpdesk. Mocht je vragen, problemen of opmerkingen hebben, zul je dus snel geholpen worden door een van de Nederlands-sprekende medewerkers van LiteBit.

Litebit Support

Conclusie

LiteBit is een Nederlandse crypto exchange die al twee keer is uitgeroepen tot Beste Crypto Broker van het jaar (2019 en 2020), wat de crypto exchange erg betrouwbaar maakt. Met de veiligheid zit het ook goed, en de exchange geeft ook gebruikers verschillende mogelijkheden om hun account beter te beveiligen tegen mensen die hier geen toegang tot zouden mogen hebben.

Het aanbod aan cryptocurrencies is klein vergeleken met grote buitenlandse exchanges, maar groot genoeg wanneer je voornamelijk in de bekendste cryptocurrencies wilt handelen. Ook is het platform erg makkelijk in gebruik door zijn simpele vormgeving. Helaas is het niet mogelijk om geavanceerde grafiek-tools te gebruiken binnen het platform van LiteBit zelf.

Een van de grootste voordelen van LiteBit is de goede klantenservice die ze hebben. Deze is namelijk iedere dag per telefoon bereikbaar, en reageert 24/7 op mails van klanten.