Bitvavo review

Wanneer je graag gebruik maakt van een Nederlandse crypto exchange, behoort Bitvavo zeker tot een van de crypto exchanges die je zou kunnen gebruiken. In Nederland is Bitvavo op dit moment de populairste Nederlandse crypto exchange.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange in Amsterdam gevestigd met meer dan 1 miljoen klanten in Europa. Het bedrijf focust zich vooral op gebruiksvriendelijkheid en klantvriendelijkheid en bleef hierdoor sterk groeien de laatste jaren. Het doel van Bitvavo is om cryptocurrency voor iedereen toegankelijk te maken, en de slogan op de website klinkt als volgt: ”Trade the Future”.

Hoe betrouwbaar is Bitvavo?

Bitvavo wordt door veel mensen als een van de betrouwbaarste Nederlandse crypto exchanges gezien. Ze staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en voldoen aan alle wet- en regelgeving die is opgesteld door de overheid.

De website biedt volledige transparantie over wie ze zijn en welke diensten ze aanbieden. Het is helaas niet mogelijk om te vinden wie er in het team van Bitvavo zit. Dit is dan wel niet helemaal transparant, maar kan ook gedaan zijn om werknemers te beschermen. Er gaat immers een hoop geld om in een crypto exchange.

Hoe veilig is Bitvavo?

Veiligheid staat voorop bij Bitvavo en alle Bitvavo-medewerkers houden zich aan strikte veiligheidsprotocollen. Voordat ze bij Bitvavo komen werken, zijn ze gescreend. Daarnaast maakt het platform gebruik van 2fa, anti-phishing-codes, whitelisten van (IP-)adressen en meer. Het bedrijf maakt ook gebruik van cold storage om het grootste deel van hun cryptocurrency op te slaan en zo te beschermen tegen hacks.

Weet je niet wat 2fa bij Bitvavo is? 2fa staat voor twee-factor-authenticatie en houdt in dat je een extra stap moet doorlopen om in te kunnen loggen. Denk bijvoorbeeld aan een code die je per sms of binnen Google Authenticator op je mobiel ontvangt.

De gebruiksvriendelijkheid van Bitvavo

Een van de belangrijkste punten waar Bitvavo zich in onderscheidt is de gebruiksvriendelijkheid. Zowel beginnende als gevorderde crypto handelaren kunnen terecht bij Bitvavo, omdat deze crypto exchange gebruik maakt van twee verschillende interfaces.

De eerste weergave is voor beginners, welke je in onderstaande afbeelding kunt zien. Hier kun je terecht wanneer je snel en zonder al te veel moeite crypto wilt kopen. De overzichtelijke weergave zorgt ervoor dat de focus voornamelijk ligt op het maken van een transactie.

bitvavo handelen

In het menu kun je ook klikken op ‘Geavanceerd’ om naar een weergave voor gevorderde crypto traders te gaan. Cryptocurrencies worden hier geavanceerder weergegeven. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende indicatoren, maar ook tekeningen maken in de grafieken van cryptovaluta.

bitvavo crypto handelen

Bitvavo heeft ook veel unieke diensten, zoals rente op je crypto verdienen, verzekering van de wallets en de mogelijkheid voor automatische API-handel. Met Bitvavo kunt je tot 7,50% rente ontvangen op jouw cryptomunten. De ingebouwde wallets zijn verzekerd en staan geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. 

Een ander voordeel van de beurs is dat je geavanceerde bestellingen kunt plaatsen. Hierdoor kun je makkelijker inspelen op de markt en hoef je niet 24/7 naar je scherm zitten staren. Denk bijvoorbeeld aan market orders, limit orders en stop limit orders.

Welke crypto kun je kopen bij Bitvavo?

Het aanbod cryptomunten op dit platform is behoorlijk groot voor een “kleine” exchange. Op dit moment kunnen meer dan 150 crypto’s worden verhandeld en heeft deze exchange evenveel handelsparen. De reden hiervoor is dat het enige handelspaar op Bitvavo de euro is. Het aantal cryptocurrencies is vergeleken met buitenlandse exchanges, zoals MEXC en Binance, wel erg klein.

In Nederland en België is deze exchange erg populair en heeft het platform het grootste aantal gebruikers en handelsvolumes. Naast Nederland is de crypto exchange in alle 27 EU-landen beschikbaar.

Hoe werkt Bitvavo?

Je kunt binnen enkele minuten al beginnen met handelen bij Bitvavo wanneer je onderstaande stappen volgt.

Hoe maak ik een account aan?

Een account aanmaken bij Bitvavo is snel gebeurd. Eerst zul je hier [LINK] je gegevens moeten invullen. Voordat je crypto kunt kopen, zul je ook het KYC-proces moeten doorlopen. Bitvavo is volgens Nederlandse wet- en regelgeving verplicht om iedereen te screenen die een account aan wilt maken.

account aanmaken bij bitvavo

Hoe kan ik geld overmaken naar Bitvavo?

Op Bitvavo kun je met 6 verschillende betaalmogelijkheden crypto kopen, waaronder iDeal. Voor Nederlanders is Bitvavo daarom één van de makkelijkste en gebruiksvriendelijkste exchanges die beschikbaar zijn. Dit zijn alle betaalmogelijkheden die je Bitvavo kunt gebruiken:

 • iDeal
 • SEPA-overschrijving
 • Bancontact
 • Bank overschrijving (SEPA)
 • GiroPay
 • EPS

Wat zijn de kosten van Bitvavo?

Je betaalt maximaal 0,25% provisie over alle transacties die je maakt (taker fee). De kosten worden lager wanneer je handelsvolume (van de afgelopen 30 dagen) op Bitvavo stijgt. Daarom kan het voordelig zijn om van Bitvavo gebruik te maken wanneer je vaak met grote bedragen handelt. De maker fee bedraagt maximaal 0,15% over het transactiebedrag.

Bitvavo kosten

Afhankelijk van de betaalmethode die je gebruikt, betaal je ook stortingskosten. Wanneer je gebruik maakt van Bankcontact, iDeal en SEPA hoef je geen stortingskosten te betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Bitvavo?

Hieronder staan de belangrijkste voor- en nadelen van Bitvavo.

De voordelen

 • Je kunt crypto kopen met iDeal.
 • Hoge gebruiksvriendelijkheid.
 • Klantenservice in het Nederlands.
 • Transparant over de diensten die ze aanbieden en kosten die je betaalt.

De nadelen

 • Een klein aanbod cryptocurrencies vergeleken met buitenlandse exchanges.

Hoe is de support bij Bitvavo?

De klantenservice van Bitvavo heeft een zeer snelle reactietijd en staat altijd klaar. De customer support is echter alleen online beschikbaar en niet per telefoon. Op de website kun je in contact komen met de klantenservice door middel van een livechat, of door een e-mail te versturen naar Bitvavo. Ook per e-mail reageert Bitvavo erg snel.

Je kunt gewoon in het Nederlands met de klantenservice communiceren, al leveren ze natuurlijk ook ondersteuning in andere talen. 

Conclusie

Bitvavo behoort tot een van de populairste Nederlandse crypto exchanges. Daar blijft het niet bij, want Bitvavo heeft meer dan 1 miljoen actieve gebruikers over 27 landen. Het succes zit waarschijnlijk in het feit dat het een gebruiksvriendelijke exchange is voor zowel beginnende als gevorderde crypto traders.

Het is mogelijk om met 6 verschillende betaalmethodes crypto te kopen, waaronder iDeal. De kosten die je betaalt zijn vrij laag, en worden minder naarmate je persoonlijk handelsvolume stijgt. Op de exchange kun je meer dan 150 verschillende cryptocurrencies kopen, waardoor je voor de belangrijkste cryptomunten bij Bitvavo terecht kunt. De exchange is minder geschikt voor traders die op de meer ‘exotische’ cryptomunten willen kopen.