ByBit review

ByBit is een populaire crypto echange met leverage trading die in Nederland veel aandacht verwierf als nieuwe sponsor van Red Bull racing. Het logo van deze exchange is sinds 2022 dan ook te vinden op de auto van Max Verstappen.

Natuurlijk bestaat ByBit al veel langer, en hebben veel crypto handelaren dan ook gebruik gemaakt van ByBit. De crypto exchange biedt functies die ontzettend aantrekkelijk zijn voor gevorderde crypto traders.

In deze review lees je wat onze ervaring met ByBit is en of wij deze crypto exchange zouden aanraden.

Wat is ByBit?

ByBit is een platform dat in maart 2018 is opgericht en waar je onder meer cryptocurrencies kunt kopen en gebruik kunt maken van verschillende crypto trading tools. In totaal hebben meer dan 1,6 miljoen mensen zich geregistreerd bij ByBit, en hierdoor is het dan ook een grote exchange te noemen.

Voornamelijk gevorderde crypto handelaren kiezen voor ByBit door de geavanceerde tools, derivaten en hefbomen die ze kunnen gebruiken.

Complete beoordeling van ByBit

Betrouwbaarheid: 9

Veiligheid: 9

Gebruiksvriendelijkheid: 7

Betaalmogelijkheden: 8

Crypto aanbod: 4

Kosten: 8

Totaal: 7,5

Hoe betrouwbaar is de ByBit exchange?

Het is niet nodig om een KYC-procedure te doorlopen wanneer je een account aanmaakt bij ByBit. Ondanks dat is ByBit een betrouwbaar platform dat door veel crypto traders wordt gebruikt.

Op het internet is het mogelijk veel informatie te vinden over het bedrijf en de mensen achter ByBit. Zo kun je bijvoorbeeld op Twitter vragen stellen aan de CEO van ByBit, Ben Zhou. Je zult ook veel positieve ervaringen vinden die andere mensen met ByBit hebben gehad.

Is ByBit een veilige exchange?

De crypto exchange van ByBit is erg veilig. Dit komt door de verschillende beveiligingsmaatregelen die de mensen achter ByBit hebben genomen om het platform tegen aanvallen van hackers en criminelen te beschermen.

Zo wordt 100% van de cryptocurrencies bewaard op cold storage. Als klant hoef je jezelf dus geen zorgen te maken over een eventuele hack. Jouw cryptocurrencies staan immers veilig op een cold wallet bij ByBit. Ook wordt iedere transactie individueel beoordeeld om te voorkomen dat ongeautoriseerde transacties plaatsvinden.

Als gebruikers kun je zelf ook genoeg doen om je account extra te beveiligen. ByBit biedt de mogelijkheid om van two-factor authentication (2FA) gebruik te maken voor het inloggen en het maken van een transactie.

ByBit Exchange Review

Gebruiksvriendelijkheid van ByBit

ByBit is een gebruiksvriendelijke exchange voor gevorderde crypto traders. Je kunt gebruik maken van ontzettend veel functionaliteiten. De belangrijkste functie is de hefboom, welke wordt gebruikt voor margin trading. Het is mogelijk om een hefboom te gebruiken tot factor 100.

Met een hefboom kun je jouw inzet vergroten met een bepaalde factor. Stel dat je een factor van 50 gebruikt bij een winst van 20 euro. Je zult uiteindelijk 1000 euro uitbetaald krijgen. Erg lucratief, maar ook gevaarlijk. Dezelfde factor verzwaard namelijk ook verliezen. Een verlies van 10 euro wordt bij een factor 50 uiteindelijk 500 euro.

Het is belangrijk om niet met margin trading te beginnen wanneer je hier geen ervaring mee hebt. In plaats daarvan is het verstandiger om eerst te oefenen in de testomgeving van ByBit. Hier kun je met nepgeld cryptomunten kopen om te oefenen en leren zonder een risico op verlies van geld te lopen.

Qua design lijkt het platform sterk op dat van Binance. Voor beginnende crypto handelaren zou het platform van ByBit overweldigend over kunnen komen door de vele functies die het heeft. Als beginnende crypto handelaar die slechts enkele cryptocurrencies wilt kopen, is ByBit misschien niet de beste keuze die je kunt maken. Een exchange als Bitvavo is bijvoorbeeld meer geschikt voor beginnende crypto handelaren.

ByBit Exchange Hefboom Leverage trading

ByBit biedt op zijn platform ook de volgende functies aan voor gebruikers:

 • Staking;
 • Dual Asset Mining;
 • DeFi Mining;
 • Launchpad;
 • NFT trading;
 • Future contracts.

Welke cryptocurrencies kun je kopen bij ByBit?

Het aanbod op ByBit bestaat uit 21 verschillende cryptocurrencies. Deze worden onderverdeeld in twee categorieën: spot trading en derivaten.

ByBit biedt 5 cryptocurrencies aan voor spot trading. Dit zijn Bitcoin, EOS, Ethereum, Ripple en USDT. Via derivaten kun je van 21 cryptocurrencies gebruik maken. Dat zijn de 5 eerder genoemde cryptocurrencies, met daarnaast onder andere munten als Cardano, Tezos, Solana en Aave.

Het aanbod van ByBit is dus vrij beperkt. De munten die je koopt via spot trading zijn munten die je ook daadwerkelijk bezit na aankoop. Derivaten zijn afgeleide van cryptocurrencies. Wanneer je een derivaat koopt, heb je dus niet de daadwerkelijke cryptomunt in bezit. In plaats daarvan kun je slechts inspelen op het prijsverschil. Dit maakt de aankoop van derivaten een stuk risicovoller dan de aankoop van daadwerkelijke cryptomunten.

Hoe werkt ByBit?

ByBit werkt vrij eenvoudig. Voordat je gebruik kunt maken van het platform, zul je eerst een account aan moeten maken.

Account aanmaken

Het aanmaken van een account gaat erg eenvoudig. Je hoeft geen KYC (Know Your Customer) procedure te doorlopen. Dit betekent dat ByBit niet om persoonsgegevens zoals een woonadres of kopie van identiteitskaart zal vragen.

Wil je een account aanmaken bij ByBit? Klik dan hier.

Ondersteunde betaalmethodes

Het kopen van cryptocurrencies doe je via een van de payment gateways die ByBit gebruikt:

 • Banxa (ondersteund iDeal);
 • MoonPay;
 • XanPool;
 • Mercuryo;
 • Simplex (ondersteund iDeal);
 • Paxful.

Je kunt dus op ByBit crypto kopen met iDeal door gebruik te maken van Banxa of Simplex. Voor het storten van euro’s zul je echter wel de KYC-procedure van Banxa of Simplex moeten doorlopen.

Transactiekosten

Voor het maken van een transactie bij ByBit betaal je transactiekosten, net zoals dat bij iedere andere exchange het geval is. Er wordt een onderscheidt gemaakt tussen spot trading en derivaten. Hieronder zie je de transactiekosten die ByBit rekent.

Maker feeTaker fee
Spot trading0%0,1%
Derivaten0,075%-0,025%

De opnamekosten bedragen 0,0005 Bitcoin (BTC). De withdrawal fees zijn per cryptocurrency verschillend, en kun je hier vinden.

Voor- en nadelen van ByBit

Hieronder lees je wat volgens ons de belangrijkste voor- en nadelen van ByBit zijn.

Voordelen

 • ByBit heeft een testomgeving waar je kunt leren en experimenteren met crypto trading zonder dat je geld kunt verliezen;
 • Crypto traders kunnen gebruik maken van een groot aantal crypto trading tools, waardoor ByBit aantrekkelijk is voor gevorderde traders;
 • Je kunt een hefboom tot 100x gebruiken.

Nadelen

 • ByBit is niet in alle landen beschikbaar, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Singapore en China;
 • Het handelen in derivaten en het gebruik van hefbomen is ontzettend risicovol.
 • Je kunt slechts 5 cryptocurrencies daadwerkelijk kopen. De meeste assets op ByBit zijn namelijk derivaten.

Heeft ByBit een goede klantenservice?

ByBit beschikt over een helpdesk waar je antwoorden op veelgestelde vragen kunt vinden. Mocht je hier geen geschikt antwoord vinden, is het mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice. ByBit beschikt over een Engels-sprekend serviceteam dat te bereiken is via e-mail en livechat. Zij zijn 24/7 te bereiken voor vragen, problemen en opmerkingen, en zullen op vrijwel ieder tijdstip snel reageren.

Conclusie

Ben je op zoek naar een crypto exchange waar je terecht kunt voor margin trading tot 100x? En wil je graag gebruik maken van geavanceerde tooling? Dan zou je ByBit zonder twijfel kunnen overwegen als serieuze optie.

Naast de vele functionaliteiten en veiligheid van ByBit, heeft deze exchange ook een klantenservice die 24/7 bereikbaar is. Mocht er iets fout gaan, kun je dus altijd ergens terecht.

Wel dient opgemerkt te worden dat ByBit door zijn functionaliteiten voornamelijk geschikt is voor gevorderde crypto traders. Maak bijvoorbeeld geen gebruik van een hefboom wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Je zou in plaats daarvan beter kunnen kiezen voor de testomgeving van ByBit. Hier kun je oefenen met ‘nepgeld’ om zo crypto trading beter onder de knie te krijgen.