Polkadot stijgt flink vanwege Coinbase Pro listing

Kort nadat Coinbase aangaf dat het vanaf 16 juni Polkadot op Coinbase Pro gaat listen, schoot de crypto ruim 15% omhoog. De prominente crypto exchange gaat de top 10 token toevoegen aan de verhandelbare coins.

Polkadot (DOT), door velen gezien als een Ethereum killer, heeft de afgelopen tijd veel institutionele interesse weten te trekken, zoals recentelijk nog Master Ventures. De voornaamste recentelijke redenen hiervoor zijn de lagere rekenkracht die het netwerk nodig heeft en het feit dat je Polkadot niet kunt hardforken. Daarnaast zijn de schaalbaarheid en interoperabiliteit met andere blockchains belangrijke kenmerken.

Lees hier alles over Polkadot

Bekijk hier onze top 10 Polkadot projecten

Kusama auctions

Die snelheid en flexibiliteit weet het protocol te bewerkstelligen door middel van parachains. Die moeten echter nog even op zich wachten. De kanarie in de kolenmijn of testnetwerk van Polkadot genaamd Kusama wordt gebruikt voor experimenten. Kusama’s eerste parachain gaat wel heel gauw live. De eerste zogenaamde veiling voor een slot aan de Kusama Relaychain gaat vanavond van start. Als je interesse hebt kan je tot 22 juni meedoen.

Zo doe je mee aan de Kusama Auctions: