Wat is Nexo (NEXO)? Een bank voor de toekomst

Cryptocurrencies zijn een revolutie op het gebied van finance. Transacties kunnen in seconden in plaats van in dagen uitgevoerd worden, iedereen van over de hele wereld kan meedoen en het internet krijgt een nieuwe economie. 

Bij de cryptorevolutie horen ook nieuwe vormen van banken die crypto-vriendelijk zijn. Cryptocurrencies hebben namelijk daadwerkelijk waarde en moet je dus kunnen gebruiken voor financiële diensten. Nexo is een van de leidende cryptobanken die dit aanbiedt. 

Via het Nexo platform kun je eenvoudig geld verdienen met jouw cryptovermogen, leningen afsluiten met crypto als onderpand en nog veel meer innovatieve financiële diensten. Ook hebben ze een eigen token waardoor jij mee kan profiteren van de groei van Nexo. Tijd voor een overzicht van deze next-gen cryptobank. 

Het Nexo platform

Passief inkomen

Via Nexo kunnen gebruikers passief inkomen verdienen op zowel crypto, stablecoins en fiatgeld. Gebruikers kunnen hun vermogen op hun Nexo wallet parkeren, wat vervolgens door de matchmaker van het bedrijf aan andere gebruikers wordt uitgeleend. De een betaald dus het passieve inkomen van de ander. 

Op deze manier kunnen cryptohandelaren meer bitcoin maken met hun bitcoin. Afhankelijk van je status (zie afbeelding hieronder) krijg je 5 tot 6% rente op jouw cryptocurrencies per jaar. Dit krijg je iedere dag uitgekeerd, en dus kun je iedere dag een beetje meer Bitcoin, crypto, stablecoins of zelfs fiatgeld verdienen. 6% per jaar is mooi meegenomen, maar als je de kracht van compound interest snapt en het vermogen jaren geparkeerd kan laten, kan dit tot veel meer uitgroeien. 

Hier kan je specifieke info vinden over verscheidene crypto’s.

Nexo crypto yield

Begin jouw Nexo avontuur hier met een beloning van $25 in BTC

Leningen  

De gouden regel van compound interest is echter dat je er van afblijft, en dat is moeilijk op Nexo. Het is namelijk erg eenvoudig om een lening in fiatgeld zoals de euro of de dollar of in de stablecoins USDTether of USDCoin af te sluiten. 

De leningen kun je afsluiten met het cryptovermogen wat in jouw Nexo wallet staat als onderpand. Je kunt dus jouw Bitcoin, Ether, Chainlink of 15 andere cryptocurrencies gebruiken om een lening af te sluiten voor een aankoop in de fysieke wereld. Transacties worden vaak in minder dan een dag verwerkt.

Dit betekent dus dat cryptohandelaren hun geliefde crypto’s niet hoeven te verkopen om hun nieuwe vermogen uit te kunnen geven. Een investeerder kan bijvoorbeeld een deel van zijn bitcoins op Nexo vastzetten en een lening in USDT of euro’s hierop afsluiten. Uiteraard moet dit terugbetaald worden, en is het gebruik van volatiele cryptocurrencies als onderpand riskant. 

De lening moet namelijk gedekt worden door tussen de 150 en 200% (afhankelijk van de valuta) van zijn waarde. Dus als je €10.000 leent, dien je €15.000 tot €20.000 aan cryptocurrencies als onderpand vast te leggen. Mocht er zich een van de vele crashes in de cryptomarkt voordoen, dan kan een lening wel eens onder water komen te staan. 

Naast de dagelijkse rente die betaald moet worden moet de dekkingsgraad ook gehandhaafd worden. Als de waarde van het onderpand onder de afgesproken waarde van de lening komt, worden er automatisch kleine delen van het onderpand verkocht. Terugbetalingen van de lening kunnen zowel in crypto, cash en stablecoin. 

Hier kun je de termijnen voor Nexo leningen vinden. 

Zo kan je een instant crypto lening afsluiten bij Nexo:

Creditcard

Het bedrijf komt binnenkort ook met een eigen creditcard. Met deze creditcard kun je overal waar Mastercard geaccepteerd wordt betalen. Je betaald indirect met jouw cryptocurrencies. Dit betekent dat als jij betaald met de Nexo creditcard, er een kleine lening wordt geopend. Deze lening kun je direct af betalen via het platform in de valuta naar keuze. 

Via de Nexo creditcard krijg je 2% cashback op alle aankopen. Je kunt er zelf voor kiezen of je deze cashbacks in Nexo tokens of bitcoin wilt. Zo kun je dus bitcoin sparen met jouw uitgaven. Er zijn geen maandelijkse of extra transactiekosten en de creditcards kunnen beheerd worden in de app. 

Nexo creditcard mastercard

Mobiele app

Deze app functioneert als een Nexo wallet en is beschikbaar voor zowel iOS als Android. In deze app beheer je je cryptokapitaal, kun je de financiële diensten instellen en kunnen binnenkort de creditcards gemanaged worden.  

Nexo-exchange 

Via Changelly kon je al crypto’s indirect via Nexo verhandelen, maar sinds begin 2021 heeft Nexo hun eigen crypto-exchange online gebracht. Deze exchange staat nog in zijn kinderschoenen, maar brengt Nexo weer in stap dichterbij hun doel om een all-inclusive cryptobank te worden. 

Het Nexo bedrijf 

Nexo is opgericht in 2017 in Zug, Zwitserland. Het bedrijf is onderdeel van het beursgenoteerde Credissimo. Dit publieke bedrijf is opgericht in 2007 en brengt applicaties voor consumer finance op de markt. Nexo is hun stap in cryptocurrencies waarvoor het dus een schat van ervaringen in soortgelijke markten heeft. 

Het bedrijf is opgericht door Antoni Trenchev en telt inmiddels meer dan 170 werknemers. Hier kun vind je een goed interview waarin de CEO het bedrijf en de visie uitlegt. 

In april 2018 hield het bedrijf een ICO waarin $52,5 miljoen dollar werd opgehaald. In deze token sale waren NEXO tokens te koop voor $0,10. Alhoewel het plan was om een publieke verkoop te houden, werd het plafond al in de private sale bereikt. 

In het eerste half jaar had Nexo al 170.000 gebruikers en $300 miljoen aan transacties verwerkt. Ook was het meteen winstgevend. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 5 miljoen gebruikers, verwerkt het miljarden per jaar en accepteren ze meer dan 45 verschillende fiatvaluta in 200 regio’s. 

Veiligheid en legaliteit 

Nexo werkt met ongelooflijke hoeveelheden geld. Veiligheid en legaal handelen is daarom een absolute must. Het bedrijf doet er dan ook alles aan om te zorgen dat dit in orde is en is een Licenced and Regulated Financial Institution wat met de benodigde vergunningen komt. 

Het bedrijf is ook voor $375 miljoen verzekerd tegen hacks en dit wordt binnenkort naar $1 miljard opgeschroeft. Ook werkt Nexo samen met meerdere partners voor het naleven van de wereldwijde wetten en het handhaven van een “military grade” security standaard. 

De NEXO token

Nexo heeft ook een crypto coin, de NEXO. Dit financiële product is anders dan de meeste cryptocurrencies, het geeft namelijk recht op een aandeel in de winst van het bedrijf. Dit maakt de token officieel een “security”, waardoor veel exchanges het niet aan kunnen bieden. Belangrijk om te weten is dat de NEXO coin volledig gereguleerd is. 

In totaal zijn er 1 miljard NEXO coins, waarvan zo’n 55% momenteel op de markt is. Er kunnen geen nieuwe NEXO-tokens gemaakt worden en dit ligt vast in een audited smart contract.

Dividend

Het bedrijf Nexo pakt winst op de leningen die zij verschaffen. 70% hiervan wordt geherinvesteerd in het bedrijf en 30% wordt uitgekeerd aan Nexo token holders als dividend. 

Nexo inkomsten flow diagram

Om recht op dividend te hebben moeten Nexo-tokens minimaal 10 dagen voor de dividenduitkering in de Nexo wallet staan en moet je account de KYC check hebben voltooid. 

Het dividend wordt berekend in USD en kan worden uitgekeerd in Bitcoin, Ether, Nexo of stablecoin, afhankelijk van wat Nexo beter acht. Ook zijn er twee verschillende soorten dividend. 

De Base Dividend gaat naar iedere token holder en is tweederde van het totaalbedrag. Eenderde gaat naar de Loyalty Dividend en dit bedrag wordt per persoon berekend op basis van hoe lang een Nexo-token al vaststaat in een wallet. 

Termijnen 

Het doel van Nexo is om meerdere keren per jaar het dividend uit te keren. Tot dusver werd er drie keer dividend uitbetaald: 

1e – 15 december 2018 – $912.071

2e – 15 augustus 2019 – $2,4 miljoen

3e – 15 augustus 2020 – $6,1 miljoen  

4e – 16 juni 2021 – $20,4 miljoen

Kortingen 

Naast het dividend speelt Nexo ook nog andere, waardevolle rollen binnen het platform. Zo worden gebruikers ook beloond voor het vasthouden van de token met kortingen op de leningen die ze afsluiten. 

Nexo lenen crypto

Ook kunnen gebruikers hogere passieve inkomens verdienen als ze Nexo vastleggen ofwel staken op het platform. Bovendien kunnen gebruikers 2% rente verdienen als ze besluiten dit in Nexo-tokens uit te laten keren. 

Het team heeft ook aangegeven dat Nexo-tokens tot hogere cashbacks kunnen leiden als je hun creditcard gebruikt. 

Voting 

Binnenkort kan de Nexo-token ook gebruikt worden om te stemmen op ontwikkelingen binnen het platform. Hier moet nog meer duidelijkheid over gegeven worden. 

Super competitief 

Nexo is uiteraard niet de enige kaper op de crypto-fintech-kust. Bedrijven zoals Celcius en Blockfi bieden soortgelijke services aan, exchanges zijn ook steeds meer financiële cryptodiensten aan het aanbieden en uiteraard wordt DeFi precies gemaakt om dit allemaal via enkel software mogelijk te maken. 

Toch staat Nexo er sterk voor. Ze brengen de ervaring van een beursgenoteerd bedrijf met zich mee in een industrie waar veel teams niet veel verder denken dan de software die ze bouwen. Ze houden zich aan de wet en werken hard om alles zo veilig mogelijk te houden. Ook is de Nexo-token sterk verbonden aan het business model van Nexo via het dividend en de verschillende functies binnen het platform. Hoe meer Nexo groeit, hoe meer vraag er naar de token zal zijn. Dit kan wel eens een goede deal zijn, want Nexo is op koers om een next-gen cryptobank te worden.

Veelgestelde Vragen

Is Nexo veilig? 🧐

Nexo werkt met ongelooflijke hoeveelheden geld. Veiligheid en legaal handelen is daarom een absolute must. Het bedrijf doet er dan ook alles aan om te zorgen dat dit in orde is en is een Licenced and Regulated Financial Institution wat met de benodigde vergunningen komt. 
Het bedrijf is ook voor $375 miljoen verzekerd tegen hacks en dit wordt binnenkort naar $1 miljard opgeschroeft. Ook werkt Nexo samen met meerdere partners voor het naleven van de wereldwijde wetten en het handhaven van een “military grade” security standaard. 

Is er een Nexo creditcard? 💳

Nog niet, maar het bedrijf komt binnenkort met een eigen creditcard, die alvast te bestellen is. Met deze creditcard kun je overal waar Mastercard geaccepteerd wordt betalen. Je betaald indirect met jouw cryptocurrencies. Dit betekent dat als jij betaald met de Nexo creditcard, er een kleine lening wordt geopend. Deze lening kun je direct af betalen via het platform in de valuta naar keuze. 
Via de Nexo creditcard krijg je 2% cashback op alle aankopen. Je kunt er zelf voor kiezen of je deze cashbacks in Nexo tokens of bitcoin wilt. Zo kun je dus bitcoin sparen met jouw uitgaven. Er zijn geen maandelijkse of extra transactiekosten en de creditcards kunnen beheerd worden in de app. 

Wat is de NEXO coin? 🤔

De NEXO coin is anders dan de meeste cryptocurrencies, het geeft namelijk recht op een aandeel in de winst van het bedrijf. Dit maakt de token officieel een “security”, waardoor veel exchanges het niet aan kunnen bieden. Belangrijk om te weten is dat de NEXO coin volledig gereguleerd is. 
In totaal zijn er 1 miljard NEXO coins, waarvan zo’n 55% momenteel op de markt is. Er kunnen geen nieuwe NEXO-tokens gemaakt worden en dit ligt vast in een audited smart contract.