Bitcoin prijs duikt onder $53.000

De prijs van Bitcoin is vanochtend diep gekelderd tot onder de $53.000 dollar. Als gevolg is er volgens Bybt.com in de afgelopen 24 uur meer dan 5 miljard dollar aan Bitcoin long posities geliquideerd en bijna 10 miljard dollar aan crypto long posities. De Bitcoin prijs is vervolgens licht terug gestegen naar rond de $55.000.

Crypto Liquidaties Bitcoin Prijs

Ook Ethereum is meer dan 12% van de market cap verloren. Ethereum’s gas prijzen stegen tot zo’n 400 GWEI, terwijl nagenoeg de hele crypto markt werd geraakt. De algehele crypto market cap kwam kort onder de 2 miljard dollar te liggen, wat vooralsnog een psychologische support grens lijkt te zijn.

Crypto markt correctie

De correctie in de crypto markt komt kort nadat de Dogecoin prijs afgelopen week tot ieders verbazing meer dan 300% steeg. Een andere indicator van een broeiende crypto mania lijken de flinke prijsstijgingen van NFT’s en de aandacht van beroemdheden als Paris Hilton in de NFT space. Ook ging de Coinbase IPO enkele dagen geleden live, waarna werknemers shares massaal op de markt dumpten.

Ondanks de structurele daling van Bitcoin’s volatiliteit blijven plotse prijsdalingen van 10% of hoger niet ongewoon. Het is de vraag of de crypto markt enkel onderhevig is aan deze korte correctie of dat we een verdere daling kunnen verwachten.