Bitcoin prijs koerst door de $50.000. Wat kunnen we verwachten?

De Bitcoin prijs heeft vandaag een nieuwe all time high bereikt toen het $51.000 dollar doorbrak en door steeg zonder stoom af te blazen. Na een tijdje met de $50.000 geflirt te hebben, lijkt de bitcoin prijs zich nu comfortabel rond deze prijs te bewegen. 

Of dit een nog maar het begin is van deze bull cycle of dat we de top hebben bereikt, is een vraag dat ons allemaal bezighoudt. Terwijl er steeds meer instroom is van retail investeerders, begint het huidige sentiment voor de lange Holdlers onder ons steeds meer op de mania in 2017 te lijken. Net als toen ging er voor de bullcycle een bitcoin halvering vooraf.

2021 versus 2017

Echter, zien we nu drie duidelijke verschillen met de laatste bull cycle in 2017:

1. De dynamische macro-ontwikkelingen getriggerd door COVID geven de zwakke plekken van het huidige economische beleid bloot, en met de money printer going brrrr, zijn steeds meer individuen en zelfs instituties op zoek naar een veilige haven voor hun poen. Kortom, COVID heeft de waarde van bitcoin aan het daglicht gebracht.

2. In tegenstelling tot 2017, bestaat er nu een eenzijdige narrative over Bitcoin. Het is geen goedkopere betalingsoplossing zoals de Bitcoin Cash crowd opperde. Nee, individuele investeerders en instituties zoals Microstrategy (is op zoek naar nog eens $600 miljoen aan bitcoin) , Greyscale (bezit meer dan 650,000 btc) maar ook Tesla (heeft 8% van zijn cash reserve in bitcoin gestopt) zijn eensgezind over de functie: Bitcoin is goud 2.0.

3. Waar je in 2017 nog redelijke trader kennis nodig had om crypto te kopen en fiat betalingen omslachtig leken, is de veelzijdigheid aan koopopties en het gemak ervan enorm gegroeid. Zo koop je nu gemakkelijk bitcoin via je creditcard op exchanges, en kan je zelfs op PayPal direct bitcoins aanschaffen.

Bitcoinprijs verwachting

De prijs van bitcoin speelt al een poosje met de $50k, is er nu officieel door heen gebroken, en doorgestoomd naar de $51k. Zoals je in onderstaande vuurchart in de witte lijnen kunt zien, bieden whales enorme weerstand op $51k, $52k en $53k.

De bitcoin prijs koers

Dit lijkt een spelletje te zijn van de oude whales, die hun enorme bitcoin vermogen op deze prijspunten dumpen. Echter zijn er nu in tegenstelling tot 2017 ook nieuwe whales in the game. Deze nieuwe wales spelen geen spelletjes in de order books, maar kopen juist enorme sommen tegelijk in. Ze lijken zo snel mogelijk op zoek te zijn naar Bitcoin exposure.

De noodzaak en behoefte aan bitcoin is groter dan ooit. Maar niemand kan met behulp van een glazen bol met zekerheid zeggen wat de bitcoin prijs nu te wachten staat.

Is bitcoin een opwachting aan het maken voor een heuse supercycle? Of houden de oude whales stand en kunnen we, zoals Peter Brandt verwacht, na de recente parabolische stijging een neerwaartse drop van 80% of meer verwachten?

Laat ons weten hoe jij hierover denkt in de comments.