Ethereum prijs schiet naar een nieuwe all-time-high

De prijs van ether heeft een nieuwe all-time-high bereikt na de effecten van een succesvolle Berlijn upgrade en nieuws dat de Europese Investeringsbank (EIB) 100 miljoen euro aan obligaties uitgeeft op de Ethereum blockchain.

De steeds verder groeiende mainstream crypto adoptie wordt met name gedreven door DeFI en NFT’s. De populariteit van non-fungible tokens trekt een enorme hoeveelheid nieuwe crypto gebruikers aan. Wereldwijd gebruiken artiesten de nieuwe technologie om hun producten te verkopen en het gebruik van onderliggende blockchains als Ethereum en Flow, en NFT marktplaatsen als Rarible en Opensea stijgt de pan uit. 

Verder laat de DeFI space crypto liefhebbers zien dat ze meer kunnen doen met hun tokens. De groeiende vergrendelde waarde in de DeFI space via onder andere Ethereum, Cosmos & Polkadot heeft tot een relatief lage markt dominantie van Bitcoin geleid. 

Of Ethereum nu the-go-to blockchain is of niet, zonder de nummer twee wat betreft marktkapitalisatie was deze enorme bloei en aanwas niet mogelijk geweest. De blockchain van Vitalik Buterin werd hierdoor wel trager en duurder. Gas kosten liepen zelfs zo hoog op dat veel projecten overstapten naar goedkopere alternatieven. Zo is Bux bijvoorbeeld onlangs overgestapt op de Binance Smart Chain.

Door de Berlijn upgrade van 15 april zijn de gas prijzen stabieler en lager. Waar de prijs vorige week nog boven de 300 gwei kwam, zit die nu rond de 40. Absoluut een game changer op de korte termijn en mogelijk een belangrijke upgrade om niet alleen developers maar ook Dapps op het Ethereum netwerk te houden totdat de veelbelovende Ethereum 2.0 wordt uitgerold.

Ethereum is sterk teruggekomen van de recente pullback in de markt. De ether prijs heeft vandaag een nieuwe all-time-high bereikt boven de 2700$ terwijl de EIB een nieuwe use-case en bullish case aan het licht heeft gebracht. De 100 miljoen euro aan obligaties uitgebracht op Ethereum hebben de hoogste AAA rating gekregen en zullen door Goldman Sachs & Santander gemanaged worden.

De recente prijsstijging van ether brengt ook veel vertrouwen in andere altcoins. Velen spreken van een nieuwe altseason. Gaat dit inderdaad gebeuren of neemt Bitcoin het verloren marktaandeel weer terug? Laat je mening weten in de comments.