Bux Crypto ontvangt licentie van de Nederlandsche Bank (DNB)

Bux Crypto heeft op 6 april de licentie ontvangen van de Nederlandsche Bank, waarmee het nu officieel geregistreerd staat als aanbieder van crypto services. De Nederlandse crypto broker voldeed al maanden aan de voorwaarden, maar de licentie liet lang op zich wachten. Hierdoor waren een aantal functionaliteiten van de app tijdelijk uitgeschakeld. 

De DNB registratie betekent een enorme stap voorwaarts voor BUX in de race om de Europese Robinhood te worden. De exponentieel groeiende broker heeft zijn kans gegrepen in het onstuimige investeringsklimaat van het afgelopen jaar, mede door een breder aanbod voor beleggers. 

Volgens Nick Bortot, oprichter van BUX, is Europa aan het Amerikaniseren. Waar men eerder investeerde als hobby, gebeurt dat nu uit noodzaak. Rentetarieven zijn namelijk extreem laag en Europese pensioenstelsels zwak. De groeiende populariteit heeft voor een toename van ruim 400.000 Bux klanten gezorgd in de afgelopen 18 maanden.

Bux integratie 

BUX klanten kunnen zowel in aandelen, ETFs, CFD’s en crypto beleggen. Dit gebeurt echter vooralsnog op verschillende platformen, Bux Crypto, Bux X en Bux Zero. Een integratie in de nabije toekomst, zal een flinke boost in gebruiksvriendelijkheid betekenen.

Bux token

Als antwoord op de DNB registratie, heeft de Bux token de 80 dollarcent aangetikt, dat zowel op Kucoin als Pancakeswap wordt verhandeld. Houders van de utility token kunnen commissievrij handelen als ze 1000 token op het Bux platform hebben staan. Zodra limietorders mogelijk zijn, komt hier een kleine verandering in. Bux houders kunnen hun coins dan vergrendelen, zogenaamd ‘pledgen’, voor een maand om de korting te blijven ontvangen.