Square slaat $170 miljoen aan extra bitcoins in

Square, een snel groeiende concurrent van PayPal, heeft gisteren bekend gemaakt dat het zijn bitcoin exposure heeft verdubbeld. Afgelopen oktober had het bedrijf, mede opgericht door Jack Dorsey, de CEO van Twitter, al aangegeven ruim 4.700 btc op de balans te hebben gezet. Nu zijn daar nog eens 3.318 bitcoins bijgekomen tegen een prijs van zo’n $170 miljoen dollar.

Bitcoin is niet alleen populair bij het bedrijf zelf. Ook het sterk groeiend aantal klanten toont interesse in de cryptocurrency. Square’s cash app heeft onlangs al een feature gelanceerd waarbij klanten bitcoins kunnen verdienen met cash card aankopen. Vergeet cashback, bij Square krijg je bitcoin terug. Het bedrijf zegt van plan te zijn meer bitcoin gerichte producten te lanceren nu het zelf meer skin-in-the-game heeft en zowel bestaande als nieuwe klanten zich massaal in de bitcoin mania mengen. In 2020 meldde Square $4,57 miljard aan bitcoin aankopen via de cash app.

Bitcoin interesse bij instituties

Dit nieuws komt enkele weken nadat Elon Musk’s Tesla bekend maakte $1,5 miljard dollar te hebben geïnvesteerd in bitcoins. Dit stond gelijk aan zo’n 8% van Tesla’s kasreserve. Dit nieuws leidde er mede toe dat de prijs van Bitcoin boven de $50.000 schoot.

Echter staan Square en Tesla in schril contrast met Microstrategy, dat meer dan 70.000 bitcoins bezit en de Grayscale trust, die maar liefst ruim 650,000 bitcoins beheert. De invloed van Grayscale op de markt is zelfs zo groot dat er al van het grayscale effect wordt gesproken. 

Het nieuws van Square lijkt te duiden op een blijvende en groeiende Bitcoin toewijding van een klein aantal techbedrijven en investeringsfondsen. Nu is het de vraag of er meer schapen over de dam volgen.