Elon Musk: “Je kan nu een Tesla kopen met Bitcoin”

Elon Musk kondigde vandaag aan op twitter dat Amerikanen nu hun Tesla kunnen aanschaffen met bitcoin. De Tesla CEO, die ondertussen wordt gezien als Bitcoin- en cryptofanaat, ruilde eerder dit jaar al 1,5 miljard van Tesla’s cash reserve in voor bitcoins. Met de aankondiging van vandaag laat Elon Musk weten Tesla’s Bitcoin vermogen verder te willen uitbreiden.

In een reeks tweets meldde Elon Musk niet alleen dat ze zelf Bitcoin nodes runnen, maar ook dat betaalde bitcoins niet gewisseld zullen worden voor fiat valuta’s. Dit geeft een zeer krachtig signaal naar de wereld. De rijkste man ter wereld ziet Bitcoin als een oppotmiddel en dus een manier om waarde vast te houden in tijden waar verwarring bestaat over werkelijke inflatie.

Tesla CEO Elon Musk Bitcoin betalingen
Getty Images

Tesla’s kopen met bitcoins is voorlopig alleen mogelijk voor Amerikanen. Echter kan de rest van de wereld in de loop van het jaar ook deze mogelijkheid verwachten. Deze move van Tesla zorgt waarschijnlijk voor meer Bitcoin momentum.

Los gezien van Bitcoin, heeft Elon Musk ook voor een enorme hype omtrent Dogecoin gezorgd. Of de Tesla oprichter dit serieus bedoelt, of als grap zijn invloed op een meme coin wilt uitoefenen, blijf een punt van discussie. Daarenboven, is Musk ook de NFT’s in gedoken. Zijn vrouw Grimes verkocht eerder al een digitale collectie van NFT’s voor $6 miljoen. Maar nu heeft Elon Musk zelf een heuse techno song uitgebracht, over NFT’s, als NFT!

De digitale artiest Beeple bood zijn recente NFT opbrengst van $69 miljoen aan, maar dit werd vervolgens afgeslagen door Elon Musk. De technoking van Tesla blijft liever zelf eigenaar van de techno NFT en blijft nu via autoverkopen bitcoins accumuleren.